11 de nov de 20212 min.

Exposició "portes" a Sant Boi, element simbòlic del Laboratori d'Art Comunitari 2021

Actualizado: 7 de dic de 2023

NOTÍCIES SANT BOI | ART | CULTURA


Publicidad


El dijous 4 de novembre obria 'Portes', una nova proposta del Laboratori d'Art Comunitari (LAC). L'exposició, que es podrà veure a Can Castells Centre d'Art (CCCA) fins a final de 2021, recull el resultat del treball que ha realitzat un equip d'artistes santboianes i entitats i col·lectius de la ciutat.

Han participat en el projecte les artistes Helena Garcia Ulldemolins, Laura del Valle, Rosa Satoca, Niem Boots, Andrea Martínez, Carol Jáuregui i la Gàl·lia Creativitat i les entitats Artistes del carrer de Benito Menni, Llar d'Avis Sant Josep i Clínica San Juan Grande, casal d'estiu de l'Escola Gaudí i Dones del Col·lectiu Suma Fundació Marianao, entre altres.

En el LAC 2021, la porta és un punt de partida per oferir propostes artístiques des de portes i panys que s'obren i es tanquen a altres mons. Com a element quotidià, ha permès jugar amb formes i materials per transformar-les en elements simbòlics al voltant dels conceptes com llibertat o seguretat.

Una de les instal·lacions que es pot veure a la mostra és "Porta cap als somnis", realitzada per nens i nenes, una porta cap a l'inconscient i allò que no podem tocar amb les mans.

El LAC desenvolupa processos creatius amb col·lectius de la ciutat per apropar-los a l'art contemporani i contribuir a trencar estigmes des d'una concepció inclusiva i participativa de la cultura.

Cada edició es dedica a una temàtica concreta i més de 200 persones hi treballen alhora, de la mà d'artistes locals, al llarg d'un procés creatiu de sis mesos de durada que desemboca en una exposició oberta a la ciutadania on s'ofereixen diferents visions d'una mateixa temàtica.

Aquest projecte municipal forma part del Mapa d'Actius de Salut de la Generalitat de Catalunya.

#SantBoi #exposició #CanCastells #art #artistes #entitats #artcontemporani #creació #cultura

0