top of page

Viladecans fabrica viseres de protecció per protegir els sanitaris contra el coronavirus

NOTÍCIES VILADECANS | SALUT | CORONAVIRUS


· Coronavirus i el Plan Marshall de Pedro Sánchez

· Els santboians ens envien missatges de solidaritat per lluitar contra el coronavirus

· Reordenació dels Centres de Salut del Baix Llobregat per fer front al Coronavirus


El Fab Lab de Viladecans fabricarà 50 viseres de protecció al dia per lluitar contra el coronavirus, tot i que la xifra podria ser més elevada gràcies a la comunitat de makers de la ciutat.


El laboratori de fabricació amb impressores 3D de Viladecans W!Lab s'ha sumat a la creació de viseres de protecció per a professionals de la salut i de peces per als respiradors que s'utilitzen amb persones malaltes de coronavirus. El servei s'ha posat en marxa després de realitzar les gestions adequades per garantir la seguretat de la feina i per funcionar de forma homologada. Les viseres fabricades i recollides les distribuiran els voluntaris i les voluntàries de Protecció Civil entre els centres que es considerin més necessaris.El W!Lab està fabricant aquests materials de protecció en coordinació amb les xarxes de fabricació COVID 3D Node Delta, CoronaVirusMakers.org i 3D Covidtech (impulsada per la indústria 3D i de producció digital catalanes i en coordinació amb l'Hospital Parc Taulí i el Col·legi de Metges de Barcelona).

El W!Lab és un espai d’innovació ciutadana, incubadora d’idees i projectes per fomentar l’aprenentatge tecnològic i la fabricació digital, impulsat per la fundació municipal Ciutat de Viladecans. Situat al centre de recursos de Can Xic ocupa una àrea de 40m². El Fab Lab impulsa l’esperit innovador situant a la gent com a motor de canvi.

Aquest espai de creació, aprenentatge i innovació social permet fer prototips i donar forma a productes que abans només podia fer una fàbrica i que ara tothom tindrà al seu abast. Així, s’aplica a escala local la transformació que s’està vivint en el món al segle XXI amb les impressores 3D. La joventut té l’oportunitat de no ser només consumidor, sinó també de crear i produir lliurement i compartir el seu coneixement, adquirint també valors i habilitats demandades en el món laboral.


#coronavirus #Viladecans #viseres #protecció

0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page