NOTÍCIES VILADECANS | ONLINE | AEROPORT
La cita va tindre lloc en format virtual, a causa de la pandèmia, i va durar des del divendres 2 d’octubre al diumenge 4, quan es va celebrar el lliurament de premis.
Aquesta edició es va fer online mitjançant el treball en equip en remot i la celebració de webinars i formacions interactives i es va dedicar a identificar solucions tecnològiques que donessin resposta als grans reptes del sector aeroportuari.

55 sociedades científicas dicen que los políticos “mandan pero no saben”
Mientras Madrid cierra en 48 h, la vacuna de Oxford busca ganarle tiempo al tiempo
Sant Boi possa en marxa nous ajuts a famílies i joves en forma de targeta moneder
Els reptes que es van plantejar a les persones que hi van participar van ser tres:
Sostenibilitat i canvi climàtic – consistia a trobar i desenvolupar solucions tecnològiques que permetessin fer uns aeroports més sostenibles i més respectuosos amb el medi ambient.
Experiència d'usuari – millorar l'experiència dels passatgers i la seva seguretat mitjançant les noves tecnologies
Serveis de Handling – l'excel·lència en els serveis d'assistència en terra o handling és una part important de l'experiència positiva del viatger envers l'aeroport i, en aquest repte és tractava d'esbrinar si les tecnologies podien facilitar les activitats d'atenció al viatger, els equipatges, la facturació, la recollida, etc.
L'organització de la Hackathon va posar a la disposició dels participants la plataforma de connexió i treball Discord, la plataforma formativa Webex, formació tecnològica –sectorial, IoT-tracking, ús dediverses API de dades aeroportuàries–, píndoles de model de negoci i presentació –canvas,pitch–, accés a repositoris d'informació interessant per al desenvolupament de projectes i la possibilitat d'utilització del laboratori IoT de Viladecans Informació Empresarial (VIE) per a prototipar. També van comptar amb el suport de mentors especialitzats en gestió empresarial, tecnologia i el sector aeroportuari.
Els participants accedien a la selecció de cinc places per al programa d'acceleració Airport 4.0, que ofereix formació de 128 hores en tecnologia, innovació i gestió empresarial de la mà d'experts del sector aeroportuari i tecnològic, i tutoria especialitzada per tal de dissenyar projectes que donin resposta als reptes dels aeroports mundials.