top of page

Viladecans trasplanta 270 arbres al futur Barri de Llevant

NOTÍCIES VILADECANS | PATRIMONI NATURAL | VEGETACIÓ


La setmana passada es van iniciar els treballs de trasplantament de més de 270 arbres, alguns d’ells centenaris, que s’ubicaven a zones que s’urbanitzaran, al que serà el seu lloc definitiu dins del nou barri. La mesura, que té com a objectiu respectar i protegir el patrimoni natural de la zona, afecta a garrofers, oliveres i roures.Cerrarán bares y restaurantes en Cataluña hasta fin de mes

Madrid se queda confinado y sin puente al declararse el estado de alarma

Sant Boi possa en marxa nous ajuts a famílies i joves en forma de targeta moneder


La protecció del patrimoni natural de la zona també suposarà la creació d’un espai propi per als tòtils, una espècie de gripau protegit que es va detectar el passat estiu als terrenys on es construirà el nou barri. Perquè aquesta espècie d’amfibi pugui seguir habitant a Llevant, un equip d’especialistes està adequant unes petites basses i el seu entorn. Una vegada estiguin finalitzades les tasques, els tòtils seran traslladats al seu nou hàbitat.


A Llevant hi haurà més superfície dedicada a espais verds que a habitatges i equipaments junts. De fet, el 35 % del sòl del nou barri seran zones verdes i espais lliures, mentre que el 25 % es destina a carrers, el 18 % a equipaments, el 15 % a habitatges, el 6 % a sistemes i serveis i l’1% a espais comercials.


Aquest predomini del verd al barri es materialitzarà sobretot en l’ampliació del parc de la Torre-roja, creixerà cap a la falda de la muntanya de Sant Ramon i esdevindrà un espai de traspàs entre el nucli urbà i la muntanya, tot generant vies verdes de connexió d’ús ciutadà. El parc triplicarà la seva superfície –d’11,5 a 34,2 hectàrees– i es convertirà, així, en el parc urbà més gran de tota l’àrea metropolitana en un únic municipi.


La cura i integració del patrimoni natural serà una de les ensenyes del barri. Així es farà amb les rieres i torrenteres, mantenint en part la seva funció hidràulica, i reforçant la paisatgística i biogeogràfica, com es va fer amb la riera de Sant Climent.  A més dels trasplantats, el nou barri disposarà de prop de 1.500 nous arbres.

 

Outlet en ropa de mujer y señora de las marcas Burberry, Caramelo, Twinset, Brunella, Ana Mora, Sita Murt y Joseph Ribkoff.

#Viladecans #patrimoni #natural #vegetació #arbres #Llevant

0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page