top of page

Viladecans inicia "Ramblegem", on els veïns participen en la transformació de la Rambla Modolell

NOTÍCIES VILADECANS | PROCÉS PARTICIPATIU | RAMBLA MODOLELL

 

Publicidad

 

L’Ajuntament de Viladecans engega el procés participatiu Ramblegem, una iniciativa innovadora per repensar la rambla Modolell, una via històrica i popular de la ciutat. Veïns i veïnes i tècnics municipals elaboraran els principis del projecte constructiu, en un procés de cocreació per aconseguir un espai més just, inclusiu, saludable i sostenible.Ets un professional de la salut? Volem escoltar la teva veu! Participa en el projecte Respond

Reducció de les ràtios de P3 com un primer pas cap a la millora de la qualitat educativa a Sant Boi

Salut comença a instal·lar a l’Àmbit Metropolità Sud els mòduls de suport a l’atenció primària


El 24 de març es va celebrar en línia una de les activitats centrals del procés: el Taller col·laboratiu del Ramblegem. Abans de la realització del taller, tècnics municipals van dur a terme una acció d’informació a la ciutadania sobre el procés de remodelació, ajudar-los a inscriure-s’hi i escoltar les seves peticions sobre quines són les millores que farien a la rambla.


Una petita oficina mòbil (un carretó que va passejar per la Rambla) va proporcionar un espai de xerrada, per poder parlar amb comoditat amb totes les persones interessades sobre com desitjarien que fos el futur d'un dels carrers més cèntrics i concorreguts de la ciutat.


Els més petits també van tindre el seu espai en aquest carretó informatiu, amb guixos de colors per dibuixar a terra i cordes per jugar-hi.


Ramblegem és la continuació de la memòria del procés participatiu del 2017 i el 2018 d’on van sorgir cinc idees clau per millorar la Rambla:

  1. Convertir-la en plataforma única uniforme amb preferència per als i les vianants, amb restricció de trànsit i replantejament d’aparcaments.

  2. Potenciar-la com a lloc d’estada, actes culturals i reivindicació de la memòria històrica local.

  3. Establir una nova relació amb la vegetació i el medi natural.

  4. Impulsar l’espai per al joc i diversificar.

  5. Ampliar usos econòmics per a un major dinamisme comercial.


Amb la campanya d’informació prèvia que l’Ajuntament va fer a la Rambla i el taller es van posar a prova les idees i els aprenentatges d’aquell procés per avaluar si funcionaven i, si cal, debatre com es podrien millorar.


D’aquesta manera, entre totes i tots els participants en les activitats es defineixen les estratègies arquitectòniques, comunitàries i econòmiques del projecte final.


A més de participar en les activitats, els veïns i veïnes podran formar part de les comissions de participació.


Per a més informació o per implicar-se en el projecte:

Enviar un correu a ramblegem@viladecans.cat

Trucar a l’Oficina de Districte (telèfons 93 637 94 04 i 637 71 13 13).


També a https://www.viladecans.cat/ca/seguimentramblegem


#Viladecans #projecte #procés #participatiu #Ramblegem #cocreació #veïns #millora #RamblaModolell #activitats #espai #saludable #sostenible


0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page