top of page

Viladecans s’adhereix al protocol contra les violències sexuals en entorns d’oci

NOTÍCIES VILADECANS | VIOLÈNCIA SEXUAL | PROTOCOLS


L’Ajuntament de Viladecans s’ha adherit al protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d’oci del Departament d’Interior de la Generalitat, amb la signatura d’un conveni. Amb aquest acord, les dues administracions es comprometen a treballar en col·laboració per fer un pas més enllà en la lluita contra la violència masclista, per prevenir les violències sexuals i evitar que cap conducta que atempti contra la llibertat i la indemnitat sexuals quedi impune, fins i tot les que no estan previstes al Codi Penal però que es consideren constitutives d’infracció administrativa.Cerrarán bares y restaurantes en Cataluña hasta fin de mes

Madrid se queda confinado y sin puente al declararse el estado de alarma

Sant Boi possa en marxa nous ajuts a famílies i joves en forma de targeta moneder


Per la seva banda, el Departament d’Interior ha facilitat pautes operatives perquè els professionals adeqüin la seva actuació i també està realitzant sessions formatives al personal de seguretat, als  càrrecs electes i als tècnics municipals. L’Ajuntament també es compromet a sensibilitzar la ciutadania en matèria de violències sexuals i, sempre que sigui possible en els moments d’oci en que es pugui produir, comptant amb la col·laboració d’entitats culturals.


El protocol obliga a més a establir punts d’atenció i informació a les persones afectades, que es pot complementar amb parelles d’agents itinerants que ofereixin el mateix servei. El conveni tindrà una durada de quatre anys i una comissió de seguiment tècnic vetllarà pel compliment de les mesures establertes.


L’Ajuntament de Viladecans fa anys que té un compromís ferm contra la violència masclista i a l’any 2019 es va posar en marxa el protocol d’abordatge de les agressions sexistes i LGTBIfòbiques als espais públics.


El document va establir com atendre els cassos d’agressions sexuals i sexistes durant les festes (la primera experiència va ser en la Festa Major d’aquell any i incloïa un punt lila d’informació als diferents escenaris d’actuacions musicals) i als equipaments municipals. Entre les 43 accions del document, la número tres fa referència al conveni signat amb la Generalitat.


Trobareu més informació a:

https://www.viladecans.cat/ca/no-estas-sola

https://www.viladecans.cat/ca/nocallem

 

Outlet en ropa de mujer y señora de las marcas Burberry, Caramelo, Twinset, Brunella, Ana Mora, Sita Murt y Joseph Ribkoff.

#viladecans #protocols #violència #agressió #sexual #masclista #lgtbifòbiques

0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page