top of page

Viladecans engega les primeres experiències de compostatge comunitari

NOTÍCIES VILADECANS | COMPOSTATGE COMUNITARI | RECICLATGE

 

Publicidad

 

L’Ajuntament fa un pas més pel que fa al reciclatge dels residus orgànics posant en marxa un pla pilot de compostadors comunitaris. A finals de març es van instal·lar dos compostadors comunitaris a la ciutat, un al barri del Mas Ratés i un altre al Grup Sant Jordi.Ets un professional de la salut? Volem escoltar la teva veu! Participa en el projecte Respond

Reducció de les ràtios de P3 com un primer pas cap a la millora de la qualitat educativa a Sant Boi

Salut comença a instal·lar a l’Àmbit Metropolità Sud els mòduls de suport a l’atenció primària


Cada compostador està dimensionat per a 35 famílies i quan estigui a ple rendiment permetrà produir més de 300 quilos de compost d’alta qualitat. Les persones participants en aquesta prova pilot rebran el compost per fer-lo servir en les seves plantes que també s’utilitzarà per al verd urbà.


Segons va explicar la tinenta d’alcalde de Medi Ambient i Sostenibilitat, Encarna García, en la posada en marxa del compostador comunitari al Grup Sant Jordi, aquesta primera experiència local d'aquest tipus busca "impulsar el reciclatge de la matèria orgànica a les llars tot fomentant el compostatge i, alhora, es proposa impulsar l’esperit de comunitat amb la implicació dels veïns i veïnes i de les entitats”.


En aquest projecte també estan implicades les entitats ubicades al barri, l’Associació de Veïns i Veïnes del Grup Sant Jordi i el Servei de Rehabilitació Comunitària del Parc Sanitària Sant Joan de Déu i encara està obert a la participació de la ciutadania Les famílies d'ambdós barris que es vulguin sumar al projecte encara hi són a temps: es poden apuntar escrivint a l'adreça electrònica prevencioresidus@viladecans.cat


El compostatge comunitari permet reduir la quantitat de matèria orgànica que va a l’abocador, redueix l’ús de fertilitzants químics i evita la contaminació de l’aire, estàlvia aigua de rec, ja que el compost reté la humitat, aporta els nutrients necessaris a les plantes dels balcons i de la ciutat i redueix el cost de la gestió de residus municipals i també les emissions de gasos amb efecte hivernacle.


Amb el compostatge comunitari, a Viladecans l’Ajuntament vol continuar treballant a favor del medi ambient i de la millora de la qualitat de vida dels barris.


#Viladecans #compostatge #comunitari #reciclatge #residusorgànics #plantes #contaminació #emissionsdegasos #mediambient

0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page