top of page

Viladecans vesteix de primavera els arbres urbans

NOTÍCIES VILADECANS | ESPAIS VERDS | ECOLOGIA

 

Publicidad

 

L’Ajuntament avança en la naturalització de la ciutat, amb dues actuacions que són proves pilot que afecten als arbres urbans: la sembra de flors silvestres als escocells als peus de 228 arbres a les avingudes del Segle XXI i d’Olof Palme, i la instal·lació de 70 caixes niu en diferents punts de la ciutat.


La sembra de flors silvestresroselles, blavets i lotus, entre d'altres– s’acompanya de cartells explicatius de l’objectiu de l’acció i les seves bondats per a l’entorn natural més proper a les llars.Ets un professional de la salut? Volem escoltar la teva veu! Participa en el projecte Respond

Reducció de les ràtios de P3 com un primer pas cap a la millora de la qualitat educativa a Sant Boi

Salut comença a instal·lar a l’Àmbit Metropolità Sud els mòduls de suport a l’atenció primària


L'acció dels escocells florits dona continuïtat a una primera mesura que va suposar, la passada tardor, eliminar l’ús d’herbicides per tractar les males herbes dels escocells a tota la ciutat i optar per la sega manual, més lenta de realitzar però més ecològica i beneficiosa per a la ciutat.


Les herbes, a més d'aportar color al carrer, capten els contaminants, com els que surten dels tubs d’escapament dels cotxes, afavorint un aire més net i més saludable. També serveixen de refugi d’insectes pol·linitzadors o que prevenen les plagues de forma natural, reduint els tractaments fitosanitaris.


Amb la naturalització dels escocells i els espais verds es pretén fer una transició cap a una ciutat més sana i resilient davant el canvi climàtic i la contaminació.


Les noves caixes niu a diferents punts de la ciutat són beneficioses perquè afavoreixen la presència d’aus, enemigues naturals de mosquits i de plagues dels arbres. Parcs i Jardins han instal·lat 70 caixes niu per a ocells i tres per a ratpenats.


S’acompanya l’actuació amb sessions divulgatives, el març i l’abril per mostrar com són aquestes caixes, quin tipus d’ocells hi poden viure i conscienciar els més petits de l’important paper d’aquests animals.


Les noves caixes niu són als parcs de Can Guardiola (15), de la Muntanyeta (8), del Mas Ratés (15), de Campreciós (15), del Torrent Ballester (5), del Sucre (5) i de la Marina (10), i dues caixes més situades als pins de davant del local de l’associació veïnal de l’avinguda del Mil·lenari.


El 2019, les classes de 3r de primària de l’Escola Germans Amat Targa van construir deu caixes niu que es van col·locar al parc de Can Ginestar. La iniciativa, inclosa en les activitats educatives que ofereix l’Ajuntament als centres, es va fer amb l'ajut de les famílies per implicar-les també en aquesta dinàmica de preservació de l’entorn i en l’estudi dels tipus d'ocells que hi conviuen.


#Viladecans #espaisverds #primavera #mediambient #arbres #flors #silvestres #caixesniu #ocells #ciutat #saludable #ecològica #canviclimàtic

0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page