top of page

Viladecans reedita el Pla de Reactivació Local per afrontar les conseqüències de la pandèmia

NOTÍCIES VILADECANS | PLA REACTIVACIÓ LOCAL | CORONAVIRUS

 

Publicidad

 

El Ple Municipal de Viladecans, es va celebrar el 25 de març, per via telemàtica, on es va aprovar la reedició del Pla de Reactivació Local (PRL) per afrontar les conseqüències de la crisi sanitària, econòmica i social provocada per la pandèmia de la COVID-19 a Viladecans.


El PRL 2021 recull 36 mesures que aplicarà l’administració municipal des de l’abril fins al final de l’any, centrades en el foment de l’activitat econòmica i el reforç de l’atenció de les situacions de vulnerabilitat social.Ets un professional de la salut? Volem escoltar la teva veu! Participa en el projecte Respond

Reducció de les ràtios de P3 com un primer pas cap a la millora de la qualitat educativa a Sant Boi

Salut comença a instal·lar a l’Àmbit Metropolità Sud els mòduls de suport a l’atenció primària


Mitjançant el PRL 2021, l’Ajuntament de Viladecans destinarà 4.789.262 milions d’euros a fer front a la greu situació que estem vivint. El finançament prové majoritàriament dels romanents de tresoreria del pressupost de 2020.


El document s’ha construït amb la implicació de tots els grups polítics del Consistori representats pels seus portaveus en un grup de treball específic. Les propostes han estat tractades també amb representants de diferents agents de la ciutat, a través de diferents taules de treball sectorial i transversal.


Tres han estat les taules que han tractat el tema de l’emergència econòmica (per a la reactivació de la restauració, del comerç i de les pimes i autònoms) i una per a afrontar la situació de les entitats i l’emergència social.


Dins del marc econòmic, algunes de les mesures concretes a destacar són els ajuts directes a l’hostaleria i empreses per donar suport a la supervivència dels negocis, dotada amb gairebé un milió d’euros, mesura que se suma a l’eliminació de la taxa d’ocupació per a les terrasses de bars i restaurants durant l’exercici 2021.


També el canvi del calendari fiscal per allargar i fer més flexibles els pagaments, la creació de programes específics d'ajuts a la contractació, programes específics per a la mentoria i formació i de consolidació d'eines online, orientats a la digitalització, així com l’enfortiment de tots els programes municipals contra l’atur, especialment els adreçats als col·lectius més vulnerables.


Des del punt de vista social, el PRL 2021 servirà per donar un suport especial a persones en situació de vulnerabilitat, que no puguin cobrir les necessitats bàsiques, i per ajudar al pagament d’estudis o de lloguers.


També es farà una tasca de prevenció de la pobresa energètica i de lluita contra la solitud de les persones i d’ajut a les que tenen diversitat funcional. Es treballarà perquè tothom –entitats i ciutadania– puguin accedir a la digitalització i als estudis via telemàtica en tot moment.


Així mateix, facilitarà perquè professionals puguin fer tasques d’acompanyament a la població en situacions psicosocials vulnerables derivades de la pandèmia i facilitarà que es doni suport emocional a qui ho necessiti, en especial als col·lectius més vulnerables (Gent gran, dones, LGTBI...).


La cultura, el món associatiu, l’esport i els joves també formen part dels objectius del PRL 2021. Es destinaran ajuts i subvencions extraordinàries a entitats, i es treballarà per a la normalització dels cicles festius i esdeveniments culturals. Es destinaran ajudes directes a les entitats.


El Pla de Reactivació Local també englobarà les tasques de lluita contra la pandèmia, com són les accions de conscienciació sanitària i comunitària, tot reforçant, entre d’altres, el cos d’agents cíviques, el reforçament del dispositiu de neteja i desinfecció de l’espai públic, i la posada a disposició de la Generalitat dels equipaments i serveis municipals que calguin per atendre les necessitats sanitàries específiques. Es redactarà i posarà en marxa el pla local de Salut Mental.


#Viladecans #PleMunicipal #reactivació #local #econòmica #social #ajuts #subvencions #atur #hostaleria #bars #cultura #salut #pandèmia #coronavirus #covid19

0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page