top of page

Viladecans presenta un pla de 4 milions d'euros per reactivar l'activitat de la ciutat

NOTÍCIES VILADECANS | COVID-19 | REACTIVACIÓ ECONÒMICA


El Ple municipal del 28 de maig aprova per unanimitat un document que recull 134 mesures per lluitar contra la crisi, destinant 4 milions d’euros

El Pla de Reactivació Local és la eina amb la qual l’Ajuntament de Viladecans instrumentalitzarà la seva resposta a la crisi de la COVID-19 durant l’exercici 2020. El document neix amb un paquet de mesures dissenyades i treballes d’acord amb el context actual, però és un document obert a les necessitats que es vagin plantejant al llarg dels propers mesos.


Els elements essencials que han guiat l’elaboració del document han estat, en el vessant econòmic, establir mesures adaptades a les necessitats dels sectors afectats, d’acompanyament als comerciants, autònoms, professionals, pimes, empreses i treballadors que facilitin el manteniment de la seva activitat. En aspectes socials, se’n centra en el manteniment de la cohesió de Viladecans, donant suport i acompanyament als col·lectius de risc i més vulnerables, amb l’objectiu de no deixar ningú enrere, especialment a la infància i la gent gran, però no exclusivament. El PRL no s’oblida tampoc de la perspectiva de gènere, atès que les situacions de vulnerabilitat s’agreugen en el cas de les dones.

El Pla de Reactivació Local també donarà suport a les entitats ciutadanes perquè puguin mantenir la seva activitat i garantir el manteniment d’una ciutat activa, vertebrada, cohesionada i participativa. Igualment, treballarà de forma transversal per als joves de la ciutat que s’han vist afectats en diferents vessants per la crisi, tant des del punt de vista educatiu i professional com d’esbarjo. També vetllarà per al manteniment de l’activitat cultural, i mantè un model de gestió municipal que lluita contra el canvi climàtic, treballa per a la transició ecològica i la millora del medi ambient.

La gestió de l’espai públic també esdevé un dels reptes més importants per a les administració local en la nova realitat que ha portat la pandèmia de la COVID-19. El Pla de Reactivació Local també recull la consolidació de nous serveis municipals que s’han iniciat en aquests mesos, que cerquen garantir que es pugui mantenir la distància de seguretat interpersonal, la desinfecció de les zones publiques i la reducción de la contaminació.


#reactivació #viladecans #Covid-19 #economia #societat0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page