top of page

Viladecans disposarà de més col·legis i meses electorals en les eleccions al Parlament

NOTÍCIES VILADECANS | ELECCIONS ELECTORALS | VOTACIÓ

 

Publicidad

 

Viladecans disposarà de deu nous col·legis electorals a les properes eleccions a Parlament de Catalunya, segons el dispositiu organitzat per l’Ajuntament seguint les indicacions i protocols aprovats per la Direcció General de Participació Ciutadana i Processos Electorals i les recomanacions sanitàries del PROCICAT.Los efectos secundarios que la vacuna contra la covid-19 puede provocar

El precio del gas y la luz se disparan en España, situándose en los más caros de toda Europa

Los niños podrían ser los más afectados por la nueva cepa del coronavirus


Els nous locals s'han escollit amb la intenció d'evitar aglomeracions, oferir espais més amplis i facilitar que les cues es formin en espais externs. Viladecans passarà de tenir 14 a 20 col·legis electorals, ja que dos espais habituals –el casal de la Montserratina i l'edifici Cúbic– no estaran disponibles per al 14 de febrer i altres dos –l’Escola Doctor Trueta i el local municipal del carrer Major– se suprimeixen per la falta d'espai.


Així mateix, creix el nombre de meses electorals per fer més àgil tant la votació com el recompte, passant -de 74 a 88 taules, al dividir per dos les que tenen més de 800 electors-.

El 55% de les 49.049 persones cridades a votar a Viladecans ho hauran de fer en persona en un local diferent del dels anteriors comicis de 2019.


Si la pandèmia sanitària no impedeix la cita amb les urnes el 14 de febrer, les mesures de prevenció seran les grans protagonistes. I no només perquè incidiran com votar, sinó també en on fer-ho, ja que més de la meitat de viladecanencs canviarà de local electoral respecte a les últimes eleccions.


Només tres locals electorals no patiran cap variació: les escoles Germans Amat Targa, Marta Mata i Miquel Martí i Pol. En tota la resta de col·legis disponibles, alguns dels electors canviaran a un altre local. El col·legi on anar a votar estarà indicat a la targeta censal que cada elector rep a casa i, des de l'1 de febrer, es podrà consultar també en la seu electrònica de l'Ajuntament: https://seuelectronica.viladecans.cat.


Es limitarà, així mateix, el nombre de persones dins dels col·legis electorals i les cues d'espera es faran a l'exterior del recinte. Per a una bona gestió de les cues, l'Ajuntament destinarà 28 persones entre la plantilla municipal i persones voluntàries de Protecció Civil. En els locals també es reforçaran els serveis de neteja.


Els col·lectius de risc votaran preferentment durant les 3 primeres hores de la jornada electoral, és a dir, de les 9 a les 12 hores i les persones en quarantena –contagiats, contactes estrets i sospitosos– votaran durant la darrera hora de la jornada electoral, és a dir, de les 19 a les 20 hores.


#Viladecans #eleccions #electorals #Catalunya #Parlament #col·legiselectorals #cuesexterior #meseselectorals #localelectoral #votació

0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page