top of page

Viladecans dissenya una estratègia contra la solitud

NOTÍCIES VILADECANS | SOLITUD | COVID-19

 

Publicidad

 

La solitud no desitjada és una situació en creixement a la societat que l'impacte de la pandèmia sanitària pot haver intensificat encara més per l'afectació a les relacions socials i per l'augment de defuncions entre la gent més gran, un dels col·lectius més vulnerables davant d'aquest problema social.


Però la solitud pot afectar a les persones en qualsevol moment des que són infants o adolescents tenint efectes negatius a curt o llarg termini.Deutsche Bank propone que los teletrabajadores paguen un impuesto del 5% de su salario

La vacuna Pfizer asegura ser eficaz en un 90% y podría estar disponible para finales de este año

Sant Boi possa en marxa nous ajuts a famílies i joves en forma de targeta moneder


Per això, l'Ajuntament de Viladecans va iniciar el 2020 el disseny del primer Pla Local de Solitud, que es troba ara en la fase de diagnosi, per tal d'avaluar l'abast del problema a Viladecans, els factors de risc i les possibles conseqüències.


A partir d'aquí es plantejaran accions per ajudar a fer front al problema de manera individual i comunitària. L'objectiu és poder començar a aplicar les primeres mesures abans que acabi l'any 2021 i és per això que l'estratègia s'ha incorporat al Pla de Reactivació Local com una acció que pot ajudar a les persones que han perdut algun familiar per la COVID.


En la diagnosi de l'estratègia, elaborada per la cooperativa Siena, hi estan col·laborant quatre alumnes de quart d'ESO de l'Institut Miramar. Així, desenvolupen l'activitat curricular obligatòria de Servei Comunitari, que busca que el jovent participi d'accions de compromís social.


Al llarg del desembre, els i les estudiants van realitzar una enquesta telefònica a persones usuàries del servei de teleassistència, per tal de recollir les seves opinions per a l'estudi, ja que bona part d'elles viuen soles.


Si ja abans de la irrupció de la COVID en una de cada deu llars de la província hi vivia sola una persona major de 65 anys, la pandèmia pot haver ampliat encara més aquest número, fent més necessària una estratègia per tal que ningú s'arribi a sentir sol i això afecti negativament a la seva salut.


#Viladecans #solitud #nodesitjada #gentgran #pandèmia #covid19 #coronavirus #teleassistència

0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page