top of page

Viladecans denuncia que el Pla Director d’Infraestructures 2021-2030 no prioritza el Metro del Delta

Actualizado: 4 dic 2020

NOTÍCIES VILADECANS | TRANSPORT PÚBLIC | FERROCARRIL

 

Outlet en ropa de mujer y señora de las marcas Burberry, Caramelo, Twinset, Brunella, Ana Mora, Sita Murt y Joseph Ribkoff.

Publicidad

 

L’Ajuntament de Viladecans ha presentat al·legacions al Pla Director d’Infraestructures de la Regió Metropolitana (PDI) per al període 2021-2030, ja que aquest no considera prioritàries ni la creació del 'Metro del Delta' ni la millora de freqüència de trens que s’aturin a l’estació de Viladecans que, a més, hauria de ser remodelada, amb més i millors serveis per als passatgers i més aparcaments.Cerrarán bares y restaurantes en Cataluña hasta fin de mes

La vacuna Pfizer asegura ser eficaz en un 90% y podría estar disponible para finales de este año

Sant Boi possa en marxa nous ajuts a famílies i joves en forma de targeta moneder

El projecte de la nova línia de ferrocarril soterrada que haurà d’anar des de Cornellà a Castelldefels per la banda urbana de les ciutats, l’anomenat 'Metro del Delta', va ser fruit de l’acord entre la Generalitat i el Govern d’Espanya el 2006. Després de diversos projectes previs, finalment es va decidir la seva integració a la xarxa de Rodalies.


El 2010, després de seguir tots els tràmits d’aprovació ambiental, l’Estudi Informatiu es va sotmetre a informació pública, el darrer pas abans de redactar el Projecte Constructiu i pressupostar les inversions necessàries. Però la crisi econòmica i la falta de voluntat política va impedir el seu desenvolupament.


El nou PDI inclou l’actualització d’aquest projecte, que fa massa anys que està aturat i que necessita una revisió. Ara bé, el pla fixa l’objectiu de disposar del projecte constructiu el 2027. L’Ajuntament de Viladecans creu que és un objectiu molt poc ambiciós per al període 2021-2030 i demana que es retallin el terminis.


Viladecans és la ciutat amb més població per la qual travessa la línia de tren de Rodalies R2 sud entre l'Hospitalet i Sant Vicenç de Calders, però la que menys servei de trens té. I, a més, això s'agreuja per la poca homogeneïtat de les freqüències. En els últims anys, la reivindicació per acabar amb aquest greuge s'ha intensificat, tant per part de la ciutadania com de l'Ajuntament, per trobar una solució.


#viladecans #transport #públic #ferrocarril #infraestructura #rodalies #metro #Delta #projecte

0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page