top of page

El projecte de transició ecològica Vilawatt serà replicat per tres ciutats europees

NOTÍCIES VILADECANS | TRANSICIÓ ECOLÒGICA | MEDI AMBIENT

 

Publicidad

 

El projecte UIA de transició ecològica Vilawatt, capitanejat per l’Ajuntament de Viladecans, torna a ser reconegut per Europa com a bona pràctica sent escollit per liderar una de les cinc xarxes de transferència de projectes innovadors que impulsarà l’URBACT i Accions Urbanes Innovadores (Urban Innovative Actions, UIA) durant els propers dos anys.Ets un professional de la salut? Volem escoltar la teva veu! Participa en el projecte Respond

Reducció de les ràtios de P3 com un primer pas cap a la millora de la qualitat educativa a Sant Boi

Salut comença a instal·lar a l’Àmbit Metropolità Sud els mòduls de suport a l’atenció primària


El lideratge de la ciutat en aquestes xarxes es concretarà a través de l’esmentat mètode URBACT –un mecanisme pilot de transferència dels projectes UIA finalitzats– replicant el projecte Vilawatt a tres ciutats europees: Trikala (Grècia), Seraing (Bèlgica) i Nagykanizsa (Hongria).


Aquestes tres ciutats treballaran amb l’Ajuntament de Viladecans durant divuit mesos, amb el suport d'experts, per definir com es pot replicar el projecte Vilawatt a les seves ciutats. Per a aquesta adaptació es fa servir una metodologia ja establerta, que és la que defineix URBACT.


El resultat és que, en aquests mesos, aquestes ciutats han de tenir un pla d'acció preparat, i un d'inversions que l'acompanyi, per poder posar en marxa un projecte de l’envergadura del Vilawatt. A Viladecans la transició ecològica ha sigut, i és, des de fa anys, un tema prioritari en el marc de la política municipal.


L’Ajuntament de Viladecans, en el seu afany per trobar una forma d’assegurar una gestió energètica més eficient, sostenible, respectuosa amb el medi ambient i amb capacitat per combatre la pobresa energètica, va crear el Vilawatt, un projecte que ha impulsat la creació d’un operador energètic local amb una estructura conjunta integrada per ciutadania, empreses i Ajuntament.


#Viladecans #Europa #projecte #Vilawatt #Grècia #Bèlgica #Hongria #transicióecològica #gestióenergètica #mediambient #sostenibilitat

0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page