top of page

Tot el que has de conèixer sobre la Fase 1 per a Barcelona i àrea metropolitana

NOTÍCIES BARCELONA | CORONAVIRUS | DESESCALADA


Finalment ja ha arribat la fase 1 de la desescalada a Barcelona i tota la seva àrea metropolitana. Amb aquest avanç en la desescalada arriba l'alleujament d'algunes restriccions però sorgeixen moltes preguntes que aclarim a continuació:QUINS HORARIS I FRANGES S'ESTABLEIXEN PER FER ESPORT I PASSEJAR?


Es mantenen les diferents franges horàries que van entrar en vigor el 2 de maig: per a la pràctica d'esport individual i passejos, aquests es podran dur a terme entre les 6:00 i les 10:00 hores, i també entre les 20:00 i les 23:00 hores. A aquelles persones que requereixin sortir acompanyades, se'ls reserva un horari específic: de 10:00 a 12:00, i de 19:00 a 20:00 hores.


A més, les passejades dels nens menors de 14 anys es restringeixen a la franja de 12:00 a 19:00 hores.


QUÈ NORMES HE DE SEGUIR EN LES SORTIDES?


Per als passejos, es permet sortir acompanyat d'una persona convivent, amb una distància no superior a un quilòmetre respecte del domicili, i només es pot passejar una vegada al dia. Pel que fa a l'esport, es podrà realitzar de manera individual i sempre dins el municipi de residència, de manera que no hi ha més que el límit territorial de cada població ..


També es permet realitzar activitats en els horts individuals.


POT SORTIR LA GENT GRAN?


Com passava en l'anterior fase del pla de desescalada, a la fase 1 no hi haurà limitació d'edat en els passejos. Els majors de 70 anys hauran de sortir a fer una passejada en la mateixa franja que les persones dependents: de 10:00 a 12:00 i de 19:00 a 20:00 hores.


QUINES ACTIVITATS ESTAN PERMESES A LA FASE 1?


- Reunions d'un màxim de 10 persones dins i fora de casa respectant les mesures d'higiene i mantenint la distància de seguretat.


- Obertura de les terrasses al 50% de la seva capacitat respectant la distància de dos metres entre les taules, que s'hauran de desinfectar entre un client i un altre. Els grups seran de com a màxim 10 persones i es prioritzarà l'ús d'elements d’un sol ús. A més, no es compartiran cartes, palilleros i tovallons.


- L’ús de l'cotxe per part de les persones que convisquin en un mateix domicili (fins a un màxim de 9 places). Si no conviuen, màxim dues persones per fila i amb mascaretes.


- Obertura de botigues de menys de 400 metres quadrats sense necessitat de cita prèvia però amb un aforament màxim del 30% i respectant la distància. Es obligatori desinfectar el local dues vegades al dia i hi haurà horari preferent per a majors i grups de risc. Hi haurà gels hidroalcohòlics a l'entrada dels comerços i emprovadors i les peces s’hauran de desinfectar després de cada ús.


- Vetlles limitades per a un nombre concret de familiars, amb protocols de distància física i seguretat: 15 persones si són a l'aire lliure i 10 si són en espais tancats.


- Mercats a l'aire lliure a la via pública respectant sempre la distància de seguretat entre llocs i limitació inicial al 25% dels llocs habituals, així com una afluència màxima d'un terç de l'aforament.


- Obertura de llocs de culte fins a un terç de la seva capacitat.


- Obertura d'hotels i allotjaments turístics sense ús de zones comunes i amb restriccions a les zones de restauració.


- Activitats culturals i d'oci: obertura de biblioteques per a préstec amb limitació d'aforament per a la lectura, espectacles de menys de 30 persones en llocs tancats i de menys de 200 a l'aire lliure, visites a museus amb un terç de l’aforament i producció audiovisual i rodatge de cinema i sèries.


- Obertura de centres d'alt rendiment i instal·lacions esportives a l'aire lliure sense públic per a esports sense contacte. També es podran realitzar activitats esportives individuals amb cita prèvia en centres que no impliquin contacte físic ni ús de vestuaris


#desescalada #coronavirus #Fase1

0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page