top of page

“Temps d’Espàrrecs”, la Fira de l'espàrrec a Gavà adaptada a les restriccions per la COVID 19

NOTÍCIES GAVÀ | FIRA D'ESPÀRRECS | GASTRONOMIA

 

Publicidad

 

Del 22 d’abril al 10 de maig, Gavà viurà “Temps d’Espàrrecs”. L’Ajuntament de Gavà ha volgut mantenir la seva cita anual amb el conreu emblemàtic del municipi i ha dissenyat una programació especial adaptada a la situació derivada de la COVID i posa per damunt de tot la seguretat.Ets un professional de la salut? Volem escoltar la teva veu! Participa en el projecte Respond

Reducció de les ràtios de P3 com un primer pas cap a la millora de la qualitat educativa a Sant Boi

Salut comença a instal·lar a l’Àmbit Metropolità Sud els mòduls de suport a l’atenció primària


En un format diferent, inclourà tots els ingredients característics del certamen gavanenc: pagesia, gastronomia, comerç, i activitats per promoure la interacció d’un públic de totes les edats, sigui a través de propostes presencials o digitals.


El president de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, Josep Pañella, ha animat la pagesia “a engrescar-se a cultivar espàrrecs, com vaig fer jo uns anys enrere." "m’agradaria que més pagesos s’afegeixen al seu conreu i que l’any que ve puguem fer una gran mostra agrícola"


Quant a la programació i com a pròleg, a partir del 3 d’abril i cada dissabte del mes, l’espàrrec de Gavà serà present al Mercat de la Terra de Barcelona, amb una parada de venda de l’Agropecuària de Gavà.


El gruix de les activitats al voltant de la pagesia tindran lloc els dies 1 i 2 de maig, coincidint amb les dates en què hauria obert les portes la mostra agrícola.

Durant tot el cap de setmana, tothom qui ho vulgui podrà comprar espàrrecs de Gavà i altres productes de quilòmetre zero al Mercat del Camp. Restarà instal·lat a la Torre Lluc en horari de matí i tarda.


El Mercat de Pagès serà un dels punts on s’instal·larà un dels cinc photocalls que hi haurà distribuïts a diferents indrets de la ciutat durant tot el cap de setmana. Aquells i aquelles que s’hi facin una fotografia i la pengin a Facebook o a Instagram amb l’etiqueta del lloc podran optar a un dels 6 premis que s’atorgaran, tres per a cada xarxa social.


Aquests photocalls també seran pas imprescindible per als participants en la Gimcana “Temps d’Espàrrecs”, que convidarà a resoldre 15 enigmes per tot Gavà.


La gastronomia tindrà un paper protagonista. En aquesta edició, “GastroGavà” es trasllada als restaurants de la ciutat amb un calendari ampliat i una participació més elevada que mai.Del 22 d’abril al 9 de maig, una vintena de restauradors locals oferiran a la clientela la possibilitat de degustar un “platillo” o un menú amb l’espàrrec com a protagonista a través de la iniciativa “Espàrrecs a la Carta”.


A més d’assaborir el bo i millor de la gastronomia gavanenca, els clients que acreditin haver degustat un mínim de tres menús o racions podran optar a diferents premis. Per això hauran de segellar el “Gavàport” que tindran a la seva disposició als restaurants participants.


Del 26 d’abril al 2 de maig, els carrers de Gavà acolliran una exposició estàtica de la cartelleria de la Fira d’edicions anteriors.


Així mateix, l’Agrupació Fotogràfica de Gavà es manté fidel a la cita anual amb l’espàrrec de Gavà, organitzant una exposició a la Biblioteca Josep Soler Vidal que es podrà visitar de l’1 al 15 de maig.


#Gavà #fira #espàrrecs #programació #activitats #gastronomia #restaurants #pagesia #comerç #cartelleria #degustació

0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page