top of page

El tancament de Nissan a Catalunya deixarà sense feina a més de 31.600 treballadors i treballadores


NOTÍCIES CATALUNYA | CRISIS | ECONOMIA


La reacció del Govern no s’ha deixat esperar després de la notícia del tancament de Nissan, i ha propossat a la firma japonesa crear un grup de treball per buscar alternatives al tancament de les plantes de Zona Franca, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca.Viladecans presenta un pla de 4 milions d'euros per reactivar l'activitat de la ciutat

Són segures les mascaretes de roba?

El coronavirus amenaza a las familias catalanas más pobres

"Lamentem la decisió de Nissan no només d'anar-se'n d'Espanya, sinó de marxar d'Europa. I tot això malgrat enormes esforços per part de Govern per donar suport al manteniment de l'activitat empresarial i de l'ocupació, que és el que més ens preocupa a hores d'ara. Nosaltres no anem a quedar-nos de braços creuats i seguirem buscant fórmules per mantenir l'ocupació. anem a explorar totes les opcions possibles, insisteixo, totes les opcions possibles perquè el que ens preocupa és mantenir aquests llocs de treball" ha assegurat Arancha González Laya , ministra d'Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació d'Espanya.

Pimec ha estimat que el tancament de les plantes de Nissan a Barcelona afecta de manera directa a unes 420 empreses, de les quals 380 són pimes, el que representa més del 90% del total, segons ha indicat en un comunicat aquest divendres.

La patronal ha calculat que el cessament de l'activitat en les fàbriques de la Zona Franca de Barcelona, ​​Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca (Barcelona) afectarà 31.600 empleats, amb llocs de treball directes, indirectes i induïts.

L'impacte del tancament en la facturació serà de 3.600 milions d'euros i sobre la xifra de negoci del conjunt de la indústria del 2,6%, xifres que s'emmarquen en què el sector de l'automoció català va suposar el 10,2% de l'PIB el 2019.


#economia #crisi #coronavirus #nissan #tancament

0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page