NOTÍCIES | CORONAVIRUS | MASCARETES
Tot i que l'OMS limita l'ús de mascaretes a persones contagiades i els seus cuidadors, el Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de les Malalties ha recomanat l'ús de màscares per a la població asimptomàtica i presimptomàtica.
El que és evident és que l'ús de mascaretes de roba en públic pot servir com un mitjà de control de la font per reduir la propagació de la infecció a la comunitat en minimitzar l'excreció de gotetes respiratòries d'individus infectats que encara no han desenvolupat símptomes o que romanen asimptomàtics.
Se disparan los índices de maltrato infantil durante el confinamiento
El món de la Cultura reclama mesures urgents per superar la crisi del coronavirus
El que encara no sabies sobre el desconfinament del coronavirus

La pregunta és: Són segures les mascaretes de roba o tèxtils?
Un recent estudi publicat en ACS Nano desvetlla la millor combinació de materials tèxtils per a la construcció de mascaretes.
Degut el fet que la propagació del nou coronavirus s'estén principalment mitjançant les gotetes més petites, anomenades aerosols, que es produeixen en respirar, parlar o tossir. No tots els materials i/o teixits tenen la capacitat de filtrar-les.
Però un recent estudi de Supratik Guha i els seus col·legues de la Universitat de Chicago ha demostrat que una capa d'un llençol de cotó ben teixida combinada amb dues capes de gasa de polièster-spandex, una tela transparent que s'usa sovint en la confecció de vestits de nit, és capaç de filtrar la majoria de les partícules d'aerosol (80-99%, depenent de la mida de partícula), amb un rendiment proper a la d'un material de màscara N95.
Els investigadors assenyalen que les teles atapeïdes, com el cotó, poden actuar com una barrera mecànica contra les partícules, mentre que les teles que mantenen una càrrega estàtica, com certs tipus de gasa de polièster i seda natural, serveixen com una barrera electroestàtica.
#desescalada #coronavirus #mascaretes #ultimaHora #InformacioPluralAmbCarakter