top of page

Nou servei a Gavà de recollida de residus als establiments comercials per incrementar el reciclatge

NOTÍCIES GAVÀ | RECICLATGE | COMERÇ

 

Publicidad

 

L’Ajuntament de Gavà iniciarà el proper mes de setembre el nou sistema de recollida de residus Porta a Porta comercial. En aquesta primera fase s’actuarà a la zona de l’Illa i la Rambla.Per evitar aglomeracions Gavà tancarà la platja per la revetlla de Sant Joan

Sant Boi assessora sobre la pujada de la factura de la llum. Consells per estalviar diners

Més d'una trentena d'activitats per a infants a aquest estiu a Viladecans


En total més de 200 establiments rebran durant aquest mes de juny la visita d’informadors/es ambientals que passaran pels establiments per assessorar sobre com fer correctament la recollida. Així mateix, avaluaran la generació de residus de cada comerç i prendran nota de possibles necessitats per poder realitzar aquest nou sistema de manera fàcil i còmode.


En aquesta visita els comerciants rebran un fulletó explicatiu de com funciona el sistema i els seus objectius. Representants del sector comercial i de la restauració s’han adherit a la campanya animant els establiments a sumar-se a la iniciativa per contribuir a tenir una ciutat més sostenible.


Als establiments que es considerin grans generadors de residus (d’una o més fraccions) se’ls lliuraran contenidors de recollida selectiva per facilitar la recollida i lliurament dels residus generats.


El Porta a Porta comercial és un sistema que fomenta la individualització, tal com indica la Llei de Residus i altres instruments com ara el Programa Metropolità de Prevenció i Gestió de Recursos i Residus Municipals.


Així doncs, cada comerç té els seus propis cubells amb un tag identificatiu que permetrà registrar el nombre de vegades que cada contenidor és buidat pels serveis de recollida i les possibles incidències.


Els comerciants hauran de lliurar els residus a l’exterior del seu establiment seguint el calendari i horari establerts per a cada fracció. Posteriorment hauran de recollir el bujol quan estigui buit.


Aquest sistema persegueix els següents objectius:

  • Incrementar la quantitat i la qualitat dels residus comercials.

  • Facilitar la recollida selectiva al teixit comercial i grans generadors, oferint un servei senzill i de qualitat.

  • Resoldre dificultats en l’ús dels contenidors de la via pública (per exemple a l’hora de dipositar bosses grans).

  • Evitar l’acumulació de residus fora dels contenidors en zones amb una alta concentració de comerços.

  • Estendre la participació en la recollida selectiva a tots els comerços de la ciutat.

  • Incrementar la recollida de materials reciclables i disminuir la fracció resta i, per tant, reduir el cost de tractament.

  • S’obtenen beneficis ambientals amb la reducció de deixalles que van als abocadors, la disminució de les emissions CO2 a l’atmosfera i un major estalvi de recursos i energia.


#Gavà #reciclatge #portaaporta #comerç #Illa #Rambla #residus #comerciants #contenidors #emissionsCO2 #sostenible #mediambient

0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page