top of page

Sant Boi crea una bateria de mesures innovadores per a una tornada a l’escola segura i sostenible

Actualizado: 10 sept 2020

NOTÍCIES SANT BOI | EDUCACIÓ EN TEMPS DE COVID-19 | TORNADA A L’ESCOLA


Sant Boi crea una bateria de mesures innovadores per a una tornada a l’escola segura i sostenible. Un ecosistema de suport als Centres i a les Famílies que afegeix valor estratègic a l'activitat educativa entenent-la també com un motor econòmic i al mateix temps com un camp de proves per incrementar la resiliència sanitària de la ciutat.


En el següent video ens ho explica breument, i de manera molt il.lustradora, Lluïsa Moret

Aquest pla de xoc té una assignació pressupostària de 700.000 euros.


Les principals accions que es posen en marxa són:


Targeta moneder a l'inici del curs

Ajuts per a famílies amb infants de 0-16 anys i per a joves de 16-25 anys que han vist reduïts els seus ingressos a causa de la pandèmia. Aportació econòmica de 200 euros per infant o jove, que s'abona per mitjà d'una targeta moneder vàl·lida per a l'adquisició de material escolar o altres productes a 250 establiments de comerç i serveis de la ciutat.

S'hi destinaran en total 320.000 euros.


Agents joves de suport logístic educatiu COVID-19

Contractació laboral de 10 joves en situació de precarietat laboral que donaran suport a les escoles i els instituts adaptant el funcionament dels centres a les necessitats de la pandèmia duran t el primer trimestre del curs, mitjançant tasques de logística, informació i control (organització d'espais, trasllat de mobiliari, pintura de patis, gestió de cues i zones d'espera al carrer, informació a les entrades i sortides...).

El pressupost d'aquesta acció és de 44.000 euros.


Publicidad


Agents joves per l'esport segur COVID-19

Contractació laboral de 4 joves en situació de precarietat laboral per col·laborar en tasques de logística, informació i control als equipaments esportius (supervisió del compliment de la normativa COVID, millora de l'organització dels espais, les cues i les zones d'espera al carrer, informació al públic assistent a les competicions...).

L'Ajuntament hi destinarà 22.000 euros.


Servei d'atenció a domicili SAD COVID-19

Servei d'atenció específic per donar suport d'urgència a famílies i escoles en cas que un alumne o alumna manifesti símptomes compatibles amb la Covid-19. L'objectiu és facilitar l'acolliment i la cura d'urgència, durant les primeres hores, fins que la família es pugui organitzar per ocupar-se'n a partir de l'endemà

L'Ajuntament hi destinarà 40.000 euros.


Beques joves

Convocatòria de beques per a persones d'entre 16 i 35 anys per afavorir la igualtat d'oportunitat i la cohesió social. Els conceptes previstos són: formació (pagament de matrícules), mobilitat (compra de títols de transport), conciliació (ajudes per a mares joves) o diversitat funcional.

L'Ajuntament hi destinarà 30.000 euros.


Suport a l'estudi

Reforç del projecte d'èxit educatiu 'Suport a l'estudi. Tu pots!', adreçat a l'alumnat de les etapes de secundària i batxillerat dels centres públics. Atesa la complexitat del nou curs escolar, el projecte s'ampliarà al mes de juliol per donar cobertura a les proves de recuperació i a les PAU. Contractació de 10 docents que esti guin en situació d'atur, preferentment joves.

L'Ajuntament destina a aquest projecte 244.000 euros.


#Escola #Covid19 #coronavirus #educació #SantBoi


0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page