top of page

Pla a Sant Boi per lluitar contra les LGTBIfòbies i garantir els drets de les persones LGTBI+

Actualizado: 8 abr 2020

El Ple municipal ha aprovat, el I Pla per a la diversitat afectiva, sexual i de gènere de Sant Boi (2020-2024). Inclou mesures com incorporar un tercer vestidor als equipaments esportius nous, organitzar més tallers i xerrades sobre temàtica LGTBI als centres educatius, habilitar lavabos amb neutralitat de gènere als edificis municipals o promoure el canvi de nom a la targeta sanitària o al carnet de la biblioteca.


Sant Boi desplegarà aviat, per tant, aquest pla específic per garantir els drets de les persones LGTBI+ (lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals) i conscienciar la ciutadania sobre la diversitat afectiva, sexual i de gènere i prevenir les discriminacions per raó d'orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.


El document planteja incorporar aquesta perspectiva de diversitat en totes les àrees de la política municipal i cerca la implicació del conjunt de la societat local per seguir construint una ciutat lliure de discriminacions .


Fa anys que l'Ajuntament de Sant Boi du a terme polítiques i accions per promoure la diversitat i combatre la LGTBIfòbia, en el marc de la campanya Sant Boi és diversa. La ciutat compta amb un Punt d'Informació i Assessorament LGTBI+ (SAI).L'Ajuntament seguirà treballant a partir d'ara per pal·liar les discriminacions que posen en risc de desigualtat o en situació de vulnerabilitat les persones que no encaixen en la lògica binària home-dona . Unes discriminacions que s'accentuen en els casos de persones vinculades a més d'un eix de desigualtat, com són les dones lesbianes i trans o les persones LGTBI+ migrades, amb diversitat funcional o VIH.


La diagnosi realitzada l'any 2017 per elaborar aquest pla assenyalava la necessitat de prendre mesures concretes per eliminar les LGTBIfòbies en tots els àmbits, especialment en l'educació, la salut i l'espai públic.


També es plantejava com a important que els serveis municipals incideixin per eliminar la lògica binària en els seus formularis, en els punts d'atenció al públic, en els usos del llenguatge, les imatges i la publicitat, en els equips i les instal·lacions esportives o en les festes i activitats culturals.


Aquestes són algunes de les mesures concretes que planteja el I Pla per a la diversitat afectiva, sexual i de gènere de Sant Boi de Llobregat:


- Promoure els lavabos neutres en totes les instal·lacions i serveis de l’Administració municipal


- Continuar amb l'oferta de formació i/o tallers per a docents i alumnat sobre diversitat sexual, afectiva i de gènere, prevenció de l'assejament i combat de les LGTBIfòbies


- Difondre el protocol de canvi de nom a la targeta sanitària entre les persones professionals de salut


- Habilitar un tercer vestidor d’ús privat als equipaments esportius nous, principalment, i establir mesures per garantir la intimitat de les persones que ho demanin


- Garantir el canvi de nom als carnets de biblioteques de les persones trans que ho requereixin (encara que no hagin dut a terme el canvi de nom legal)


El Pla vetllarà per una ciutat on la diversitat pugui ser visible i on qualsevol persona pugui sentir-se inclosa, segura i lliure amb independència del gènere, l'orientació sexual, la identitat o l'expressió de gènere)


#LGTBI #santboi #homofobia

0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page