top of page

Sant Boi, El Prat i Viladecans demanen al Govern que acceleri la protecció del delta del Llobregat

NOTÍCIES SANT BOI / EL PRAT / VILADECANS | ESPAIS NATURALS PROTEGITS | MEDI AMBIENT

 

Publicidad

 

L'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, i els alcaldes del Prat, LluÍs Mijoler, i de Viladecans, Carles Ruiz, van fer un balanç conjunt el passat dimecres, 21 d'abril, sobre la situació dels espais naturals protegits del delta del Llobregat, dos mesos després de l'advertència de la Comissió Europa per millorar la seva protecció.


Aquest és el termini que va donar la Comissió Europea per respondre els seus requeriments; en cas contrari, va alertar que el cas podia acabar al Tribunal de Justícia de la Unió Europea.Ets un professional de la salut? Volem escoltar la teva veu! Participa en el projecte Respond

Reducció de les ràtios de P3 com un primer pas cap a la millora de la qualitat educativa a Sant Boi

Salut comença a instal·lar a l’Àmbit Metropolità Sud els mòduls de suport a l’atenció primària


Segons el que van exposar els tres municipis davant dels mitjans de comunicació, durant aquests dos mesos no s'ha avançat en l'assoliment dels requeriments exigits per la Comissió Europea. Per això, han reclamat tant al govern de la Generalitat com a l'Estat que accelerin els plans, mesures i inversions per complir amb les exigències europees.


En aquest sentit, han lamentat que, malgrat els anuncis realitzats, la Generalitat no prevegi la presentació immediata del Pla especial de protecció del medi natural i del paisatge del delta del Llobregat, perquè pugui començar a implementar-se amb la màxima celeritat.


Aquest pla, pendent de desenvolupar-se des de 1994, és fonamental per garantir la conservació de la biodiversitat del Delta.


L'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret , ha afirmat que "el delta del Llobregat és un es un entorn natural de gran importància ambiental i com a motor econòmic". Per aquest motiu, ha dit, "necessitem com abans millor un compromís de la Generalitat i un full de ruta consensuat per protegir i gestionar aquest territori amb la col·laboració de totes les administracions i agents socials i econòmics".


Davant de la inactivitat de les administracions autonòmica i estatal, els ajuntaments del Prat, Sant Boi i Viladecans estan treballant en l'elaboració d'un document de propostes per avançar cap a una governança global dels Espais Naturals del Delta del Llobregat i del Parc Agrari que garanteixi la millor protecció i projecció d'aquests espais com a infraestructures verdes estratègiques.


En aquest sentit, els ajuntaments proposen impulsar les inversions necessàries per a la millor i major protecció del Delta del Llobregat i assenyalen accions i mesures prioritàries, com realitzar una avaluació ambiental dels impactes ambientals de les obres incloses al Pla Delta, descartar ampliacions de l'aeroport o el port que suposin pèrdua d'espais naturals o agrícoles protegits, ampliar els espais protegits per garantir la preservació dels espais naturals i de la biodiversitat i incorporar en els compromisos d'actuació la visió i les necessitats de la pagesia.


#SantBoi #ElPrat #Viladecans #ComissióEuropea #espaisnaturalsprotegits #biodiversitat #DeltadelLlobregat #ParcAgrari #protecció #entornnatural #pagesia #mediambient

0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page