top of page

Sant Boi posa en funcionament la primera estació pública de subministrament de gas natural comprimit

NOTÍCIES SANT BOI | ESTACIÓ DE GAS NATURAL | MEDI AMBIENT

 

Publicidad

 

L'empresa municipal Claus, de l'Ajuntament de Sant Boi, ha posat en funcionament la primera estació pública de gas natural comprimit (GNC) de la ciutat. La nova gasinera forma part de l'Àrea de Serveis Can Calderon (carrer de Múrcia, cantonada amb Riera del Fonollar).


Com a combustible per al transport, el GNC és una alternativa més sostenible que els combustibles fòssils convencionals, com la benzina o el dièsel. El gas natural comprimit emet un 25% menys de CO2 a l'atmosfera i entre un 35 i un 60% menys d'òxid de nitrogen, un compost químic molt perjudicial per a la salut.Ets un professional de la salut? Volem escoltar la teva veu! Participa en el projecte Respond

Reducció de les ràtios de P3 com un primer pas cap a la millora de la qualitat educativa a Sant Boi

Salut comença a instal·lar a l’Àmbit Metropolità Sud els mòduls de suport a l’atenció primària


A més, no allibera partícules de sofre i plom, que afecten les vies respiratòries. Des del punt de vista econòmic, el GNC representa un estalvi aproximat del 20% respecte al gasoil i d'un 50% en comparació amb la benzina.


Davant l'actual situació d'emergència climàtica i tenint en compte que el transport suposa el 40% de les emissions contaminants del municipi, la posada en marxa d'aquesta estació suposa un pas més en el compromís de l'Ajuntament de Sant Boi per reduir les emissions en un 60% per a l'any 2030 (en relació als índexs registrats al municipi al 2005), en aquest cas mitjançant la utilització en el transport d'energies més netes per contribuir a millorar la qualitat de l'aire i la salut de les persones.


L'Àrea de Serveis Can Calderon disposa de 150 places d'aparcament per a vehicles industrials, a més de servei de rentat automàtic per a turismes, autocars i camions, la nova estació de gas natural comprimit (GNC) i una benzinera Repsol per a vehicles de gasoil i gasolina, on també s'ofereixen 'adblue' i autogas (GLP).


En breu també es posarà en marxa el primer punt de recàrrega ràpida de Sant Boi (a 50 kW), que permetrà carregar els vehicles en un termini aproximat de 30 minuts.


La flota municipal de vehicles de neteja viària i recollida de residus que funcionen amb GNC ja s'està beneficiant del servei de la nova estació, que evita desplaçaments a altres municipis i comporta per tant un estalvi econòmic, d'emissions i de temps.


#SantBoi #estació #gasnaturalcomprimit #CanCalderon #emissions #CO2 #sostenible #emergènciaclimatica #estaciódecarrega

0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page