top of page

Salut inicia un cribatge massiu als campus universitaris de Bellvitge, Castelldefels i Vilanova

NOTÍCIES NACIONAL | ESTUDIANTS UNIVERSITARIS | COVID-19

 

Publicidad

 

El Departament de Salut ha impulsat un cribatge massiu per detectar el virus de la COVID entre la comunitat universitària d’arreu de Catalunya. A la regió Metropolitana Sud, les proves es faran al campus Bellvitge de la Universitat de Barcelona (UB) i als campus de Castelldefels i de Vilanova i la Geltrú de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).Ets un professional de la salut? Volem escoltar la teva veu! Participa en el projecte Respond

Reducció de les ràtios de P3 com un primer pas cap a la millora de la qualitat educativa a Sant Boi

Salut comença a instal·lar a l’Àmbit Metropolità Sud els mòduls de suport a l’atenció primària


L'objectiu d’aquesta actuació és detectar casos asimptomàtics i tallar les cadenes de transmissió del virus en un moment en què les dades epidemiològiques apunten a un increment de casos entre la població.


Les proves han començat aquest matí al campus Bellvitge de la UB i continuaran demà i dilluns 19, tots els dies de 9h a 14h, al vestíbul de recepció de la facultat, davant de la cafeteria.


Al campus de la UPC a Castelldefels, es prendran les mostres els dies 20, 21 i 22 d’abril, també de 9h a 14h. I els dies 26, 27 i 28 d’abril, en el mateix horari, al campus de la UPC a Vilanova i la Geltrú.


La participació en el cribatge és voluntària i s’adreça a tota la comunitat universitària, tant a l’alumnat com al personal docent i d’administració i serveis, sempre que no tinguin símptomes i que no hagin estat vacunats.


En els punts de cribatge s’hi faran proves PCR i test serològic ràpid amb sang capil·lar. Aquest darrer permetrà saber si la persona presenta anticossos i, per tant, si ha passat la malaltia. Els participants podran decidir fer-se les dues proves o només la PCR i els resultats es podran consultar a través de la Meva Salut.


Aquesta iniciativa ha estat impulsada pel Departament de Salut i coordinada pel Servei Català de la Salut i el Servei de Vigilància Epidemiològica. A la regió Metropolitana Sud, la operativa ha estat gestionada per l’Atenció Primària de l’ICS, amb la col·laboració de les universitats i de la Creu Roja.


Els grups d’edat d’11 a 20 anys i de 21 a 30 anys són les dues franges amb major incidència de COVID-19 però, per contra, si agafen la malaltia presenten un quadre clínic lleu o asimptomàtic.


És per això que en el marc de l’estratègia de gestió de la pandèmia s’ha decidit impulsar els cribratges a la comunitat universitària per tal de poder arribar a aquests grups d’edat, detectar persones sense símptomes i aturar la transmissió del virus.


Les dotze universitats catalanes participaran en els cribratges massius per tallar la COVID-19 i, en total, es preveu cribrar a 230.000 estudiants durant el mes d’abril


#universitats #Bellvitge #UB #Castelldefels #VilanovailaGeltrú #UPC #estudiants #cribatge #PCR #testràpid #covid19 #coronavirus

0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page