top of page

Reactivem Sant Boi: Sant Boi possa en marxa un programa per reactivar l’economia de la ciutat

Actualizado: 26 jul 2020

NOTÍCIES SANT BOI | ECONOMIA | REACTIVEM SANT BOI


Sant Boi rellança el seu sector productiu i comercial a través del programa municipal Reactivem Sant Boi, una recepta anticrisi per reactivar l’economia de la ciutat, que estimula les connexions entre el comerç de proximitat, les empreses locals i l'economia de les famílies.


El programa Reactivem Sant Boi s'allunya de l'habitual paquet d'ajudes i aposta en canvi per concebre l'economia de la ciutat del Baix com un tot en què el comerç de proximitat, les empreses locals i l'economia de les famílies estan interconnectats.


Durant la presentació, l'alcaldessa, Lluïsa Moret, ha dit que "estem presentant una estratègia de ciutat, un model d'acció per recuperar el to vital de Sant Boi", i ha insistit en la "doble vessant econòmica i social del projecte, posat en marxa arran de la pandèmia".


Carta dels lectors: ¿Negligentes y descerebrados acabarán confinando al resto?

Rebrotes en España: Aumenta el número de contagios de Covid-19 y se sitúa a la cabeza de Europa

Mesures especials per detenir els contagis per coronavirus al Baix LlobregatAquest enfocament sistèmic i transversal permetria parlar de “model de Sant Boi” en referir-nos a la reactivació de les economies de les ciutats mitjanes.


El programa, emmarcat dins un ambiciós Pla de Xoc dotat amb un 1 milió d'euros que el Ple Municipal va aprovar en el mes d'abril, presenta les característiques i inclou les actuacions següents:


UN PROGRAMA QUE SORGEIX DE LA COMPLICITAT ENTRE ELS AGENTS ECONÒMICS DE LA CIUTAT I EL GOVERN LOCAL


UN PROGRAMA ON L'ECONOMIA DE LES FAMÍLIES TROBA EL MILLOR ECOSISTEMA DE CONSUM EN EL COMERÇ LOCAL A TRAVÉS DE LA TARGETA MONEDER REACTIVEM SANT BOI.


Les famílies santboianes amb fills menors de 16 anys que s'han v ist afectades econòmicament per la CoVid-19 poden sol·licitar aquesta targeta moneder electrònica, que ve carregada amb 200 euros. Aquests diners només es poden utilitzar per consumir productes i serveis en els més de 240 comerços locals que ja s'han adherit a la campanya. D'aquesta manera, el consum de les famílies beneficiàries de la targeta revertirà directament en el teixit comercial i de serveis local. 1.500 famílies santboianes podran optar a aquesta ajuda, que és compatible amb altres ajuts relacionats amb la situació derivada de la CoVid-19.


UN PROGRAMA QUE UTILITZA LA TRANSICIÓ DIGITAL I LA TRANSFORMACIÓ ECOLÒGICA COM A PALANQUES DE CANVI EN LES EMPRESES LOCALS.


L'Ajuntament ja està donant ajuts directes d'un 70% del cost d'inversió a projectes empresarials orientats al canvi del model productiu i a la generació de valor afegit en les seves activitats. Afavorint aquesta mirada innovadora, són subvencionables els projectes de transició ecològica que proposin millores de sostenibilitat ambiental (reducció de residus, implantació de sistemes d'economia circular, eficiència energètica, aïllament acústic, mobilitat sostenible, etc.); també ho són les actuacions que facilitin el pas de l'activitat presencial a l'univers digital, tot transformant processos de gestió, producció, venda i logística, incorporant sistemes de teletreball, aplicacions informàtiques o web, botigues on line, lliurament a domicili, aplicatius digitals de gestió de clients, màrqueting digital, etc. A hores d'ara, ja són 73 les empreses locals que han sol·licitat aquest ajut en la primera convocatòria. (Aquesta actuació específica, anomenada Futur, està dotada amb 200.000 €)


UN PROGRAMA QUE RECOLZA EL SECTOR CULTURAL DEL MUNICIPI A TRAVÉS D'ACTUACIONS QUE ESTIMULEN L'OCUPACIÓ AL SECTOR, AFAVOREIXEN LA PROFESSIONALITZACIÓ I OFEREIXEN SUPORT A PROJECTES CULTURALS CONCRETS.


Aquesta actuació parteix del paper rellevant de la cultura com a eina educativa i cohesionadora i de la seva importància en l'economia global de la ciutat. (L'actuació està dotada amb 115.000 €)


Les ajudes municipals es concreten en cinc grans blocs:

  • Suport a projectes de la comunitat cultural local amb impacte econòmic i social a la ciutat.

  • Pla de contractació de béns i serveis a agents culturals de Sant Boi.

  • Suport a escoles i acadèmies de formació artística.

  • Informació, assessorament i acompanyament a professionals del sector cultural en la recerca d'ajuts d'altres administracions.

  • Mesures fiscals.


UN PROGRAMA QUE INCLOU BENEFICIS FISCALS PER AFAVORIR LA REACTIVACIÓ SOCIAL I ECONÒMICA


Els principals impostos municipals (com l'IBI i l'IAE) incorporen de forma extraordinària la possibilitat d'un fraccionament mensual del pagament, de manera que qui acrediti haver patit un greu perjudici en la seva situació social o econòmica, podrà abonar els rebuts en quotes mensuals distribuïdes entre el final del període voluntari de pagament i el 31 de desembre de 2021.


UN PROGRAMA QUE HA CREAT UNA OFICINA ÚNICA COMPOSTA PER PERSONAL DELS SERVEIS MUNICIPALS D'OCUPACIÓ, COMERÇ I EMPRESA, SERVEIS SOCIALS I L'OFICINA MUNICIPAL D'ATENCIÓ AL PÚBLIC PER ASSESSORAR I GESTIONAR ELS AJUTS DEL PROGRAMA REACTIVEM SANT BOI I ALTRES AJUTS QUE FORMEN PART DEL PLA DE XOC I QUE S'HAN ATORGAT DURANT TOTA LA PANDÈMIA.


#SantBoi #Economia #Comerç #ReactivemSantBoi

0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page