top of page

El projecte Gàvius s’obre a la participació ciutadana de Mataró i Gavà

NOTÍCIES GAVÀ | PROJECTE COCREACIÓ | GESTIÓ AJUTS SOCIALS

 

Publicidad

 

L’alcalde de Mataró, David Bote, i l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, s’han reunit a la capital del Maresme amb els partners del projecte europeu Gàvius per explicar el procés de cocreació que ara implica la participació ciutadana.


Ets un professional de la salut? Volem escoltar la teva veu! Participa en el projecte Respond

Reducció de les ràtios de P3 com un primer pas cap a la millora de la qualitat educativa a Sant Boi

Salut comença a instal·lar a l’Àmbit Metropolità Sud els mòduls de suport a l’atenció primària


Gàvius és un projecte innovador per crear un assistent virtual de l’administració local per comunicar a la ciutadania els ajuts socials que tenen a l’abast. A més, podran tramitar-los, atorgar-los i percebre’ls de manera còmoda, ràpida i senzilla i respectuosa amb la seva privacitat a través d’un aplicatiu mòbil.


Les possibles persones beneficiàries podran sol·licitar i gestionar els ajuts al moment. El projecte s’està treballant de manera que es prioritzi la privacitat dels usuaris, que s’identificaran mitjançant un sistema totalment segur.


Fins ara, aquest projecte que va ser escollit l’any 2019 en la convocatòria de fons europeus de l’Urban Innovativa Actions (UIA), ha avançat amb el treball conjunt de les administracions implicades, empreses i centres de recerca universitaris. I ara és el moment d’implicar a la ciutadania per aconseguir el que s’anomena treball amb “quàdruple hèlix”.


L'alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha destacat la col·laboració publicoprivada com un dels aspectes més rellevants d’un projecte que ara focalitza la innovació social en un procés de cocreació amb la ciutadania. “Volem que els usuaris i usuàries finals d’aquesta aplicació s’impliquin en la seva creació, que provin disseny i funcionats, per assegurar-nos que aquesta és una eina útil”, ha afirmat.


La ciutadania de Mataró i Gavà podrà participar en el procés de cocreació a través de les plataformes decidimmataro.cat i Gavà Participa, Gavà Decideix, respectivament.


Hi ha dos nivells d’implicació, un primer que es tracta de respondre una enquesta i un segon que és, un cop contestades les preguntes, formar part d’un grup de treball que comptarà amb sessions planificades.


Gàvius contempla la creació dels següents tres assistents:

Una aplicació mòbil per la ciutadania

Assistent per als Serveis Socials municipals

Eina de planificació i gestió de recursos a l’Ajuntament


Segons el calendari durant el 2022 es portarà a terme la prova pilot i la implementació està prevista l’any 2023 als Ajuntaments de Gavà i Mataró amb l’opció que sigui un model traslladable a d’altres administracions d’arreu d’Europa.


#Gavà #Mataró #projecte #Gàvius #cocreació #ciutadania #assistentvirtual #ajutssocials #innovació #aplicaciómòbil #ServeisSocialsMunicipals

0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page