top of page

Primera fase de restauració de les façanes del Museu de la Torre Lluch de Gavà

NOTÍCIES GAVÀ | TORRE LLUCH | RESTAURACIÓ

 

Publicidad

 

El projecte de restauració del Museu de Gavà s’ha dividit en dues fases amb l’objectiu de prioritzar aquelles que s’han considerat més urgents per evitar el deteriorament accelerat de l’equipament i també per poder restablir el seu ús amb normalitat.Los efectos secundarios que la vacuna contra la covid-19 puede provocar

El precio del gas y la luz se disparan en España, situándose en los más caros de toda Europa

Los niños podrían ser los más afectados por la nueva cepa del coronavirus


En aquesta primera fase, iniciada el passat mes d’octubre, els treballs se centren en les façanes i cobertes de la planta baixa, la terrassa de la primera planta i el sostre de les galeries laterals de la Torre Lluch.


Aquesta primera actuació ha de resoldre els problemes detectats a l’edifici com ara despreniments parcials del revestiment continu exterior per falta d’adherència amb l’arrebossat de base en les façanes de planat baixa, filtracions a través de la teulada i les terrasses a causa de la seva deficient impermeabilització.


A més, permetrà eliminar l’embrutiment general de l’estuc que revesteix els paràmetres verticals que es produeix per les escorrenties de l’aigua de pluja.


L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez ha manifestat que “aquesta rehabilitació s’està portant a terme observant molt l’aspecte original de l’edifici i els seus colors, característic d’aquesta zona geogràfica. Aquesta tasca ens permetrà veure com era la Torre Lluch en els seus inicis”.


En una segona fase les obres permetran solucionarà el deteriorament acusat de les fusteries i els porticons de protecció per la seva exposició a la intempèrie i s’actuarà en la façana a nivell de la segona planta. Així mateix, també es realitzarà la restauració de les arcades i les tanques del jardí.


Les obres de la primera fase de reforma de la Torre Lluch es van iniciar el passat 19 d’octubre i es previst que finalitzin a la primavera. El pressupost total d’aquest projecte puja a 945.558€. D’aquest import, la primera fase, que s’està executant té un import un cop licitades les obres de 352.855€.


La font de finançament de l’obra puja a 130.548 € aportats pel Departament de Cultura de la Generalitat , una altra part del finançament és a través del Pla únic d’obres i serveis de Catalunya per al període 2020-2024, d’on s’obtenen 127.886 €. La resta del pressupost és a càrrec de l'Ajuntament de Gavà.


L’actuació a l’edifici la Torre Lluch s’emmarca dins de les Actuacions de Millora d’Equipaments i Infraestructures municipals on també s’inclouen actuacions en altres edificis culturals i esportius.


#Gavà #restauració #edificis #TorreLluch #deteriorament #façanes #accelerat #millora #equipaments #infraestructures #municipals #pressupost

0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page