NOTÍCIES GAVÀ | REACTIVACIÓ CIUTAT | POST COVID
Publicidad
L’Ajuntament de Gavà ha presentat el Pla de Reactivació i Innovació “Més que Mai, Gavà”, el nou full de ruta que, a tres anys vista, impulsarà el ressorgiment econòmic i social de la ciutat amb una vintena de projectes i programes estratègics. Un document que permetrà afrontar les conseqüències socials i econòmiques derivades de la pandèmia i, alhora, materialitzar projectes cabdals per avançar en la transformació de Gavà.

Los efectos secundarios que la vacuna contra la covid-19 puede provocar
El precio del gas y la luz se disparan en España, situándose en los más caros de toda Europa
Los niños podrían ser los más afectados por la nueva cepa del coronavirus
La sessió, celebrada per videoconferència, va estar presidida per l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, qui va explicar que el pla adapta el Programa d’Actuació Municipal a la conjuntura provocada per la pandèmia, “és el resultat d’un treball conjunt que ens ha de permetre superar aquesta crisi i seguir construint el futur”.
És també la concreció de l’Acord Ciutadà per la Recuperació Econòmica, el Progrés Social i la Sostenibilitat Urbana, impulsat per l’Ajuntament per abordar la sortida de la crisi de manera compartida amb agents econòmics i socials, entitats i ciutadania.
El document reforça les accions específiques per combatre la crisi derivada de l’emergència sanitària. Unes accions que han abastat tots els àmbits de la gestió municipal amb una inversió de 3.125.000 euros. Destaquem les més rellevants:
Espai públic i mobilitat / 2.084.000 euros: Tasques de desinfecció i neteja de l'espai públic; adequació de la mobilitat per adaptar els carrers a la sortida progressiva del confinament i intensificació de l'activitat policial.
Activitat i promoció econòmica / 692.000 euros: Nous serveis i programes sota la marca Gavà Impulsa per atendre les noves necessitats. Creació de la plataforma www.mesquemaigava.cat de suport al comerç local. Exempcions en les taxes de terrasses a bars i restaurants extensives a tot el 2021, etc.
Prevenció i protecció sanitària / 127.000 euros: Adquisició de dispositius de protecció i EPIs per distribuir-los a residències de gent gran, establiments comercials i serveis municipals. Adquisició de maquinària i materials per a la impressió 3D de pantalles protectores.
Atenció a les persones / 92.000 euros: Posada en marxa del servei Gavà T'Ajuda. Reforç de l’atenció a la gent gran. Reforç del Banc d'Aliments. Distribució de targetes moneder per als infants beneficiaris de les beques menjador.
Adequació de serveis de dependències i equipaments municipals / 120.000 euros: Adquisició de material de protecció personal i instal·lació d’elements necessaris per preservar la salut dels treballadors/es municipals i persones usuàries dels serveis presencials
Organització de l’Ajuntament / 10.000 euros: Reorganització del personal i foment del teletreball.
Els projectes i programes per impulsar la reactivació de Gavà s’estructuren en cinc grans eixos d’intervenció: Acció social, ciutat educadora i cultura; Igualtat, esports i joventut; Espai Públic, seguretat i convivència, i Territori, medi ambient i transició ecològica. Tots ells tenen en comú el seu valor econòmic, social i innovador per impulsar la reactivació de Gavà.
El Pla de Reactivació Econòmica també incorpora Projectes Estratègics que, coordinats des de l’oficina específica depenent d’Alcaldia, han de marcar el futur de Gavà. Entre d’altres es troben el Pla Local d’Habitatge, Pla Gavà Ponent, Sector Ambiental Productiu Els Joncs, Espai Roca, Unió de Cooperadors, Deixalleria Municipal - Projecte Ecopèdia, etc.
La presentació del Pla d’Innovació i Reactivació ha tingut lloc una setmana després de rebre llum verda per part del Ple municipal. El pla va ser aprovat amb els vots a favor de PSC, C’s i PP, i les abstencions de la resta de grups.
En l’elaboració del Pla s’ha comptat amb el suport de l’AMB, en el marc del Pla metropolità de suport a les polítiques socials municipals 2020-2023.
#Gavà #reactivació #innovació #ciutat #fullderuta #econòmic #social #emergència #sanitària #crisi #pandèmia #coronavirus #covid19 #postCovid