top of page

El Parc Agrari del Baix Llobregat en perill d’extinció

Actualizado: 17 mar 2020

NOTÍCIES BAIX LLOBREGAT | AGRICULTURA | PARC AGRARI


La darrera afectació amb la Tempesta Gloria possa el Parc Agrari del Baix LLobregat en situació crítica. Ha suposat pèrdues d’1,5 milions d’euros en els terrenys agrícoles de municipis com Gavà i de 700.000 € a Viladecans, i ha posat de manifest la necessitat d’una inversió decidida en la modernització i millora de les infraestructures hídriques per part del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i de l’Agència Catalana de l’Aigua, una demanda històrica que cada cop és més cabdal i urgent per mantenir viu aquest patrimoni de la Comarca.


El Parc Agrari, amb quasi 3.500 hectàrees, és una àrea econòmica especialitzada en la producció d’aliments, un sistema d’activitat econòmica agrària, que conviu i afronta territorialment amb l’espai protegit del Delta del Llobregat i que realitza una important tasca d’equilibri territorial, de conservació del paisatge deltaic i ambiental, com a pulmó verd. Una activitat agrícola que potencia els productes de km 0 i de proximitat per a tota l’Àrea Metropolitana de Barcelona.


Els darrers dies els alcaldes i alcaldesses de la zona juntament amb la presidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat i del Consorci del Parc Agrari, Eva M. Martínez Morales, i el conseller comarcal de Medi Ambient, Jordi Carbonell Blázquez, s’han reunit per fer una crida reiteradissima en altres ocassions a la Generalitat de Catalunya per reclamar les inversions necessàries en modernització de les infraestructures agràries com la Xarxa Hídrica, la dotació tecnològica al sector hortofructícola del Baix Llobregat i l'ordenació de la mobilitat.


Així es podria evitar la desaparició en el mig termini d’aquest espai.


#ParcAgrari #BaixLlobregat #crisi

0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page