top of page

Oficina ODS Innova, l’instrument per consolidar Gavà com a referent de sostenibilitat

NOTÍCIES GAVÀ | SOSTENIBILITAT | ECONOMIA CIRCULAR

 

Publicidad

 

Fa anys que l’Ajuntament de Gavà aboca esforços en l’impuls de polítiques sostenibles i innovadores en el marc de la seva agenda de la sostenibilitat, entesa no només des de la perspectiva mediambiental sinó també econòmica, social i urbanística, que guia totes les accions del govern municipal.


L’Oficina ODS Innova serà una peça fonamental en la implementació de les accions que se’n derivin i per a la definició del Pla d’acció de l’Agenda Urbana de Gavà.Los efectos secundarios que la vacuna contra la covid-19 puede provocar

El precio del gas y la luz se disparan en España, situándose en los más caros de toda Europa

Los niños podrían ser los más afectados por la nueva cepa del coronavirus


Un departament transversal dotat dels recursos personals i econòmics que, amb seu al Centre de Serveis a l’Empresa, liderarà i impulsarà projectes ja consolidats a la ciutat i altres de recent creació que posen el focus en la innovació i l’economia circular.


ODS Innova també gestiona les iniciatives impulsades per l’Ajuntament en relació amb l’economia circular com a model econòmic per garantir la sostenibilitat social, econòmica i ambiental.


Un del projectes més importants és Gavà Circular, fruit de la col·laboració publicoprivada amb Aigües de Barcelona i el Centre Tecnològic de l’Aigua, Cetaqua, per a la implantació de sistemes més eficients en el reaprofitaments dels recursos.


En marxa des de 2016, inclou accions com la potenciació de l’ús d’aigües regenerades al municipi per a usos no potables; l’aplicació d’indicadors de sostenibilitat; i la promoció d’un model de gestió energètica col·laborativa amb la difusió de bones pràctiques i oportunitats de negoci entre el teixit empresarial.


És precisament aquest projecte que ha fet que Gavà sigui la primera ciutat espanyola a subscriure els principis Water Wise Cities, promoguts per la Internacional Water Association (IWA) per a un ús racional dels recursos hídrics.


Per últim, l’ODS Innova treballa per a la projecció internacional de Gavà, captant oportunitats, finançament i noves inversions, tot vinculant el municipi a les agendes urbanes, els reptes globals i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).


Coordina la participació en xarxes estratègiques i distintius, com la Red Innpulso (de la qual Gavà n’és membre des de 2016), l’Airport Regions Council, o el distintiu Sóc Smart, rebut l’any passat com a reconeixement a l’aposta estratègica de Gavà per esdevenir una ciutat intel·ligent i millorar la vida de la ciutadania a través de l’aplicació de tecnologia avançada.


#Gavà #projectes #oficina #ODSInnova #AgendaUrbana #sostenibilitat #mediambient #innovació #economiacircular #tecnologia

0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page