top of page

Que és l'obesitat? Símptomes i causes... Haig de consultar amb un nutricionista?

Actualizado: 24 mar 2020


NOTÍCIES | SANT BOI | METGE | NUTRICIONISTA


L'obesitat és una malaltia que resulta del desequilibri entre la ingesta i la despesa energètica del individu, i no és un procés voluntari, és el resultat de la suma de múltiples factors causals, alguns dels quals són modificables i molts altres no ho són. Ningú està gras voluntàriament!


La presència de més o menys d’aquests agents causals faran menys o més fàcil la lluita contra la pèrdua de pes, per això, que es faci un bon estudi de tots els paràmetres que la provoquen serà molt important per a tenir èxit. Un bon diagnòstic de causes i malalties associades és indispensable en la lluita contra l’obesitat!

L’obesitat es relaciona amb múltiples malalties, algunes més conegudes com la hipertensió, la dislipèmia, la síndrome metabòlica o la diabetis, i d’altres no menys importants, que s’hi han relacionat recentment, com el càncer, les síndromes d’apnees de la son, algunes malalties psiquiàtriques, el fetge gras o l’artrosi. La majoria d’aquestes patologies milloren amb un bon control de l’obesitat, pel que un bon tractament de l’obesitat pot suposar un gran avanç en la millora de la salut del individu!.


Avui, sortosament, disposem de tractaments efectius per a l’obesitat, tant farmacològics com quirúrgics, però la base sempre serà sempre la consecució d’un estil de vida saludable i a aquí és on la lluita personal es fa més dura. Un estil de vida saludable inclou sempre fer una bona alimentació i exercici físic, i això no és gens fàcil!

Cal adoptar una dieta que permeti baixar el pes i alhora millori la composició corporal, mantenint la massa muscular i disminuint el greix corporal, i diferents dietes permeten aquest supòsit. Es pot adoptar qualsevol tipus de dieta sempre que estigui avalada científicament!


La lluita contra la obesitat no és fàcil, però hi ha un munt de professionals disposats a acompanyar-vos en aquest camí!.


ENTREVISTEM a la Dra. Rita Sahún >>

 

Dra. Rita Sahún

Mare, metgessa, santboiana - http://draritasahun.blogspot.com/


0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page