top of page

Mesures solidàries de lluita contra el coronavirus

Actualizado: 9 abr 2020

NOTÍCIES SANT BOI | SOLIDARITAT CIUTADANA | CORONAVIRUS


En els últims mesos des de la detecció del primer cas de coronavirus a Wuhan hem assistit impassibles al continu avanç de la infecció amb cert recel, incredulitat i en molts casos vorejant la negligència.


Doncs bé, la seva expansió segueix imparable i ara que tots tenim a algú conegut o proper afectat de la infecció, potser ha arribat el moment de deixar de riure amb ajuda de tants i tants "memes". Perquè això no té gens de gràcia.

El coronavirus ha arribat per quedar-se durant una temporada amb nosaltres. És el nostre nou hoste. Un hoste que pot acabar convertint-se en el nostre assassí.


Però què podem fer nosaltres en contra d’aquest?: Molt!


En primer lloc seguir a peu de la lletra les recomanacions de les institucions sanitàries i en segon, i molt necessari, mostrar el nostre costat més humà i solidari.


És fàcil o així ho veiem des de Caràkter Ciutadà. Segur que a la vostra comunitat de veïns i entorn més proper teniu alguna persona gran, que per la seva edat avançada es troba emmarcada dins del grup d'alt risc de mortalitat si arribat el moment contreu el coronavirus. Oferiu-li ajuda, recomanar-li que es mantingui lluny d'aglomeracions i si és possible que limiti al màxim el fet de sortir del seu habitatge. A canvi li podeu anar a fer la compra per portar-li a casa seva. És un gest que no us prendrà massa temps si ho coordineu amb la compra que feu per a vosaltres.


Aquest petit gest pot ajudar a contenir la malaltia i a salvar vides.


En situacions excepcionals cal actuar de manera excepcional. I aquesta és una forma excepcional d'ajudar els altres i ajudar-nos a nosaltres mateixos.


Si arribem, com ha passat a Madrid, a la situació que s'acabin tancant escoles bressol, col·legis, instituts i universitats. Una altra bona manera d'ajudar i contribuir a millorar la conciliació de les famílies del nostre entorn, en comptes de muntar una festa, pot ser la següent: Durant el període de tancament de centres escolars, els estudiants més grans, oferir-se a tenir cura dels veïns més petits mentre els seus pares estan treballant.


Segur que per poc que penseu se us ocorreran moltes coses que podeu fer per altres persones davant d'aquesta emergència que ens afecta de manera global i local.


Traiem el millor de nosaltres mateixos per lluitar contra el coronavirus. "Això va de debò"


#coronavirus #solidaritat #emergencia #gentgran #estudiants

0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page