top of page

La pitjor i la millor cara del coronavirus a Sant Boi

NOTÍCIES SANT BOI | CORONAVIRUS | SOLIDARITAT


· Coronavirus i el Plan Marshall de Pedro Sánchez

· Els santboians ens envien missatges de solidaritat per lluitar contra el coronavirus

· Reordenació dels Centres de Salut del Baix Llobregat per fer front al Coronavirus


En un escenari en què més d'1 milió de persones s'han infectat de coronavirus al món i amb un balanç de més de 50.000 morts a dia d'avui, sempre hi ha notícies que ens mostren la millor cara de la pandèmia.

Una d'aquestes notícies és “la història de la pancarta del cementiri de Sant Boi.”

Una pancarta instal·lada avui gràcies a la iniciativa de Miguel Angel Grima, tècnic d'emergències Sanitàries de Catalunya i veí de la ciutat.Fa uns dies, el pare de Miquel Àngel diagnosticat de coronavirus, va haver de ser ingressat a l'Hospital de Parc Sanitari de Sant Joan de Déu de Sant Boi. Per fortuna Miquel, pare de Miguel Àngel va superar l'ingrés i actualment ja es troba en el seu domicili. Però en els dies que va romandre aïllat en aquell hospital va descobrir a través de la finestra de la seva habitació una visió poc reconfortant.


Així ens ho explica Miquel Àngel:

"Per desgràcia, quan un familiar cursa un ingrés hospitalari per coronavirus, no pots abraçar-lo mentre li dius que tot sortirà bé. No pot rebre visites i en el millor dels casos només podrà utilitzar el telèfon i mirar per la finestra.

La primera tarda el meu pare ens va enviar una fotografia que mostrava les vistes que gaudia des de la seva habitació. A pocs metres la paret de cementiri i per sobre d'aquesta les últimes files de nínxols. Però, era mirar per aquesta o contemplar a la televisió com els mitjans inunden de notícies negatives l'espai. Un espai ple de morts, on poc es parla dels recuperats.

D'aquesta fotografia va néixer la idea de la pancarta. Una pancarta que ocultés amb un missatge positiu la visió més fúnebre de la realitat que ens està tocant viure. Una missiva per animar els pacients i el personal sanitari de l'Hospital del Parc Sanitari. Un eslògan que diu així: -No esteu sols. Tot sortirà bé- "

Ara ha canviat l'skyline d'aquestes finestres de l’Hospital de Sant Boi. Un horitzó d'esperança i solidaritat es mostra més enllà.

La instal·lació ha comptat amb la col·laboració de Mail Boxes Etc - el Prat per al seu disseny i ajuda en la confecció. La instal·lació ha estat possible gràcies a la gestió del consistori de l'Ajuntament de Sant Boi, la seva alcaldessa Lluïsa Moret i el personal de la brigada municipal, que s'ha encarregat de penjar la pancarta.


#coronavirus #santboi #solidaritat #sanitat


0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page