top of page

La ministra Raquel Sànchez presidirà l’acte d’inauguració de la 50a Fira de Sant Isidre de Viladeca

Actualizado: 7 dic 2023

NOTÍCIES VILADECANS | SOCIETAT | FIRA DE SANT ISIDREPublicitat


La ministra Raquel Sánchez presidirà l’acte d’inauguració de 50 anys de Fira de Sant Isidre, el dissabte 14 de maig, a les 11 hores, a l’edifici Cúbic.

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, l’alcalde Carles Ruiz i el president de la Cooperativa Agrícola de Viladecans, Carles Faura, inauguraran la 51a Fira de Sant Isidre de Viladecans i la 20a Mostra d’Entitats, que se celebraran el cap de setmana del 14 i el 15 maig a l’edifici Cúbic i al parc de la Marina. Serà a les 11 hores a Cúbic (plaça de la Mediterrània).La Fira de Sant Isidre, que compleix enguany 50 anys d’existència i se celebra amb plena presen-cialitat després de dos anys de pandèmia, es du a terme a Viladecans al voltant del dia de Sant Isidre, patró de la pagesia. La primera edició va tenir lloc l'any 1970 i va començar com a una exposició de productes del camp i maquinària agrícola. Al llarg dels anys, la Fira, sense perdre els seus orígens, ha anat acollint els nous sectors econòmics i socials de la ciutat i ampliant els seus espais i activitats.

Els visitants gaudiran de la millor exposició de fruits del camp de la comarca, dels tallers i tasts de l’Espai Gastronòmic i les activitats per combatre el canvi climàtic de l’estand institucional, del Mercat de Pagès de la Cooperativa Agrícola, de la Fira Comercial i d’una gran varietat d’activitats familiars i per a tots els públics que ofereixen les entitats locals i que conviden a participar-hi activament.

DEGUSTAR EL BO I MILLOR DEL PARC AGRARI

El producte de proximitat, que encarna la tradició i la modernitat de Viladecans, continua sent l’es-trella de la Fira de Sant Isidre, que enguany, camí del mig segle de vida, potencia l’eix gastronòmic, fa l’ullet al públic familiar i, com sempre, reconeix el paper del comerç local i de les entitats.

Per saber com cuinar els deliciosos productes nostrats, l’Espai Gastronòmic a la plaça de la Mediterrània proposa tallers i demostracions. La gran incorporació és l’Espai Dolç-Salat, amb creacions dolces de proximitat i productes gourmet. En el mateix lloc, l’Aula de Cuina prepara una successió de showcookings de receptes de proximitat i tallers de cata i maridatge de vi, a més d’una activitat al voltant de l’art del gintònic. Dins de Cúbic, l’Aula Creativa acollirà tallers d’elaboració de pizza i timbals amb vegetals, de pasta fresca i de dolços, amb un important paper de la xocolata.ELS PETITS DE LA FAMILIA S'APROPEN A L'HORTA

Els més petits de la casa podran gaudir més que mai de la Fira, que posa especial èmfasi en oferir un gran programa d’activitats infantils. Nens i nenes, però, també tindran espais propis a la cita i es divertiran connectant amb el producte de proximitat als tallers de l’Espai Gastronòmic, a l’Aula Creativa que hem esmentat més amunt. I a l'estand de l'Ajuntament –ubicat al costat d'un dels grans atractius de la Fira per a tota la família, la mostra de paneres creatives amb la qual els agricultors es transformen en artistes–, els infants també hi seran molt protagonistes. Al llarg dels dos dies, s'hi faran tallers, de manera continuada, de sensibilització sobre el repte amb el CO2: generar menys i absorbir més per mitigar el canvi climàtic.

20 PRIMAVERES COM A APARADOR SOCIAL

A més, enguany se celebra la majoria d’edat de la Mostra d’Entitats, que celebra 20 primaveres. La trobada anual de les associacions és un espai imprescindible per apropar-se a l'activitat social de Viladecans, que mira no només a la gent de dins de la ciutat, sinó també a la de fora.

A més dels estands, les entitats organitzen durant les dues jornades activitats en diferents escenaris i, per sisè any seguit, el Repte de Sant Isidre. Així, desafia tothom a participar en una activitat conjunta –en les darreres cites prop de 1.500 persones hi han estat presents–, que enguany serà la creació d'un engranatge en què totes les persones de les entitats locals són peces claus per celebrar les seves 20 primaveres. Serà dissabte al vespre al parc de la Marina, a l’escenari i la plaça de la Mostra d’Entitats.

UNA MOSTRA DEL COMERÇ QUE NO DEIXA INDIFERENT

Una altra mostra de la vitalitat de Viladecans es viurà a la plaça de la Mediterrània. S’hi exposaran els comerços locals amb espais temàtics, que tornaran a oferir activitats, animació i exhibicions, com desfilades de moda –per no perdre’s les passarel·les dels estudiants artistes de l’Institut Josep Mestres Busquets i la inclusiva realitzada per l’entitat local Asdivi– i, fent un pas més, dos casaments en directe que ningú no es pot perdre. Perquè Viladecans té aquestes coses, n’amaga de molt interessants i et sorprèn quan menys t'ho esperes.


0 comentarios

Comments


REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page