top of page

L'abraçada, l'atípic curtmetratge sobre el comerç urbà de proximitat arriba als 3.000 visionaments

NOTÍCIES L'HOSPITALET | COMERÇ URBÀ | CURTMETRATGE


Ja són 3.000 les persones que s'han afegit a la defensa del comerç urbà de proximitat.

En només una setmana el curtmetratge L'Abraçada (El abrazo) produït pel Comerç Unit de L'Hospitalet, amb la producció delegada a la productora Punto & Ap (Arte) FILMS, s'ha estès arreu arribant inclús a indrets comercials d'altres poblacions d'Espanya que han manifestat el seu agraïment per la iniciativa.

 

SINOPSI:


Nadal 2021:

Arran el tancament de multitud de botigues de barri després de la pandèmia de coronavirus, un grup de comerciants ha prés la decissió de realitzar tots els dimecres una teràpia de grup.

Però avui el desenvolupament de la reunió canviarà.

 

Link al cortometraje >> https://cutt.ly/vhSTrZh

 

La resposta davant el plantejament del curtmetratge L'Abraçada ha estat molt i molt positiva. La ciutadania ha entès perfectament la difícil situació per la qual està passant el comerç urbà i de proximitat i està reaccionant. Mostra d'això són els comentaris que es recullen al canal YouTube CARAKTERTV on es pot veure la darrera obra del cineasta català José Luis López Ortiz."Me ha encantado, el argumento, actuación, fotografía y el temazo musical.

Es gratificante apreciar lo bueno que hay en las personas cuando te hace falta un hombro sobre el que llorar, un abrazo, una palabra amable, una mirada de complicidad. Tristemente sólo destacan los malos que salen en los informativos, los que famosean sin aportar nada, y enmascaran tanta bondad.

Mucha fuerza para seguir haciendo más rodajes como estos, que nos ayudan a tomar espacio para recordar que tenemos muchas cosas buenas"


María Isabel Monreal (Barcelona)


"Un corto fantástico que muestra la realidad que estamos sufriendo en nuestras calles. El comercio de proximidad es el alma de un barrio, de una ciudad. Es personal, íntimo, próximo. Da seguridad y calidez a nuestras calles. Muchas veces hace de lugar de encuentro entre vecinos. Creo que es importante e imprescindible defenderlo desde todos los ámbitos de la sociedad. Desde la política hasta la sociedad de a pié debemos ser conscientes de lo mucho que aporta el pequeño comercio a nuestro día a día y defenderlo y apoyarlo sin miramientos. Enhorabuena!!!


Mehdi Faustin (Hospitalet)


L'abraçada, que es va estrenar el passat dijous 10 de desembre, simultàniament als cinemes Filmax Gran Via i la Televisió de L'Hospitalet, continua el seu recorregut d'exhibició paral·lela a Xarxes socials i serà emès per la televisió autonòmica de Catalunya (TV3 - Canal33) el dimarts 12 de gener de 2021.


En unes dates en les quals, segons mana la tradició, toca vendre l'esperit de Nadal. El Comerç Unit de la ciutat de L'Hospitalet ha estat valent mostrant l'altra cara de Nadal; La que resta eclipsada per les llums de colors intermitents i l'esperit del consumisme fugaç, tot sense renunciar a l'optimisme d'un futur millor per a tothom.

El missatge de L'Abraçada apel·la directament a l'ètica dels éssers humans amb l'afany de construir un món millor en què viure i conviure.


 

Com apuntava encertadament Eleanor Roosevelt "on comencen els drets humans universals? En petits llocs, a prop de casa; en llocs tan propers i tan petits que no són a cap mapa... Si aquests drets no signifiquen res en aquests llocs, tampoc signifiquen res en cap altra part. Sense una acció ciutadana coordinada per defensar-los en el nostre entorn, la nostra voluntat de progrés en la resta del món serà en va. "

 

El curtmetratge ha estat dirigit per José Luis López sobre la base d'un guió original del mateix director i l'Alejandro López. Així mateix la cançó original de la pel·lícula ha estat composta pel poeta i cantautor de L'Hospitalet Dani Flaco.


Sobre el director:

José Luis López Ortiz és creatiu publicitari, realitzador audiovisual i director de cinema. Format en Belles Arts, Màster en Màrqueting i Comunicació i diplomat en realització i direcció cinematogràfica, José Luis López combina coneixements i experiència en desenvolupar tots i cadascun dels seus projectes cinematogràfics.


La seva trajectòria està basada en la recerca i innovació narrativa així com en un especial tractament estètic i fotogràfic de les seves obres.


José Luis López ha centrat la seva producció en el cinema social i de denúncia. Entre els seus curtmetratges destaquen "El meu amic Naïm", "La Samarreta", "Sant Boi respira un Altre aire", "El rellotge de Paula", "Asfíxia" o la direcció fotogràfica del curtmetratge "On no pots arribar" interpretat per Assumpta Serna.


En l'actualitat les seves pel·lícules acumulen més de 80 seleccions internacionals i nombrosos premis en festivals de tot el món d'entre els quals destaquen els obtinguts al Social World Film Festival (Itàlia), LA Cinefest (Los Angeles), Premi del públic 2020 FILMETS Badalona film Festival (Espanya), Global Nonviolent film Festival (Califòrnia), Queer film Festival Playa del Carmen (Mèxic), Indian Cinema film Festival (Mumbai), Mostra Internacional de Cinema de Palència (Espanya) i d'altres.


#cinema #comerçlocal #curtmetratge #LHospitalet #comerçproximitat

0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page