top of page

Els infants alletats per dones amb la vacuna de Pfizer podrien estar protegits contra la covid-19

NOTÍCIES NACIONAL | INMUNITAT INFANTS ALLETATS | VACUNA PFIZER

 

Publicidad

 

L’actual pandèmia de la covid-19 ha provocat una gran preocupació en dones lactants, per la possibilitat de contagiar-se i transmetre el virus als seus fills durant l’alletament, i també pels possibles efectes nocius de la vacunació.Ets un professional de la salut? Volem escoltar la teva veu! Participa en el projecte Respond

Reducció de les ràtios de P3 com un primer pas cap a la millora de la qualitat educativa a Sant Boi

Salut comença a instal·lar a l’Àmbit Metropolità Sud els mòduls de suport a l’atenció primària


Alhora, aquest grup de població ha estat exclòs dels assajos clínics per a l’aprovació de les vacunes contra els SARS-CoV-2, encara que les principals autoritats científiques consideren que les vacunes ARNm (ARN missatger) són segures.


En aquest sentit, en recomanen l’administració en casos en què la possibilitat de contraure la malaltia sigui més elevada que els potencials riscos de la vacunació, i deixen la decisió de mantenir l’alletament en mans de les mares.


Amb aquest context, i arran de detectar que professionals sanitàries volien vacunar-se sense abandonar la lactància, el Parc Sanitari Sant Joan de Déu ha impulsat l’estudi LacCOVID, publicat a medRxiv.


“Els resultats del qual encoratgen a totes les dones lactants que estiguin donant el pit a vacunar-se amb les vacunes basades en ARNm sense interrompre l’alletament”, apunten tant Eri-ka Esteve com Vicens Díaz de Brito, metgessa adjunta i cap del Servei de Malalties Infeccioses.


L’estudi demostra l’existència d’anticossos específics contra el SARS-CoV-2 (IgG) en llet i en sang de dones lactants que han estat vacunades amb Pfizer-BioNTech.

Aquest estudi va començar al febrer de la mà d’Erika Esteve, metgessa i mare lactant d’un nadó nascut el 2020, volia vacunar-se i va constatar el buit d’informació sobre la vacunació en aquest grup de població. Un escenari que la va portar a decidir emprendre una recerca en aquest àmbit. Ella és una de les 32 professionals del centre que participen en l’estudi.


Per elaborar l’estudi s’han extret 52 mostres de llet materna i de sang, que s’han analitzat en tres moments diferents: després de rebre la primera dosi de la vacuna, dues setmanes després d’aquesta i quatre setmanes després de la segona dosi.


Així, s’ha vist que els anticossos contra el SARS-CoV-2 s’incrementen notablement després de la segona dosi i que els nivells d’IgG en sang estan correlacionats amb els nivells en llet materna, fet que permetria fer en un futur un càlcul aproximat dels nivells d’IgG vacunal en llet materna, únicament amb una anàlisi sanguínia de la mare.


Cal destacar que els tests serològics van mostrar que cap voluntària havia patit prèviament la covid-19 i que tampoc ho van fer durant l’estudi, quan se’ls van practicar també test d’antígens previs a cada presa de mostres. L’estudi continua en marxa fins a completar el seguiment de les 32 dones participants.


Els resultats de LacCOVID obren la porta al fet que la vacunació amb les noves vacunes ARNm contra la COVID-19 pugui tenir un efecte protector en els infants alletats, sense provocar efectes adversos ni en les mares ni en els seus fills.


Font: Parc Sanitari de Sant Joan de Déu


#infants #alletats #dones #vacuna #pfizer #inmunitat #anticossos #lletmaterna #fills #covid19 #LacCOVID

0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page