top of page

Per què es va batejar com a "gripe española" la pandèmia de 1918

Actualizado: 28 mar 2020

NOTICIES BAIX LLOBREGAT | CORONAVIRUS | GRIPE ESPAÑOLA


· La Comunitat de Madrid inicia un mètode per curar malalts de coronavirus

· Els santboians ens envien missatges de solidaritat per lluitar contra el coronavirus

· Reordenació dels Centres de Salut del Baix Llobregat per fer front al Coronavirus


En plena Primera Guerra Mundial (entre 1914 i 1918) més de 50 milions de persones van morir després de ser infectats per un virus que va acabar estenent-se per tot el món.

En aquells moments en què diversos països es trobaven immersos en la Primera Guerra Mundial, la pandèmia va ser silenciada pels governs que, l'últim que volien era espantar encara més a la població. Però la veritat és que gran part dels soldats estaven morint per culpa de la malaltia i no de les bales enemigues.

Aquesta censura no va ser acollida pels mitjans de comunicació espanyols ja que Espanya es va mantenir neutral i no va prendre part en la Gran Guerra. Els diaris espanyols van cobrir àmpliament les notícies sobre la pandèmia.

Aquest i no pas altre va ser el principal motiu pel qual la resta de països van acabar batejant la malaltia com a "gripe española". Tot i que el virus no es va generar a Espanya sinó que va ser importat d'Estats Units.


A diferència del coronavirus Covid-19 "La gripe española", una de les pitjors pandèmies de la història, desenvolupava febre i problemes respiratoris en els pacients afectant a un gran percentatge d'adults entre 20 i 40 anys.

La manca de previsió dels governs per prendre mesures preventives i d'aïllament de la població per contenir la malaltia va acabar amb dades esgarrifoses: Actualment, s’estima que van morir entre 50 i 100 milions de persones. Espanya va ser un dels països europeus més afectats amb prop de 8 milions d'infectats i més de 200.000 víctimes (segons fonts oficials només 147.114)


#coronavirus #BaixLlobregat #GripeEspañola

0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page