top of page

Gavà impulsa una campanya de promoció del Calçot amb el lema “A casa, Calçot de Gavà”

NOTÍCIES GAVÀ | CALÇOT | VÍDEO-RECEPTES

 

Publicidad

 

Amb el lema, “A casa, Calçot de Gavà”, l’Ajuntament de Gavà ha presentat una campanya per promoure l’ús particular del calçot local com a ingredient protagonista de receptes per fer a casa. Es tracta d’introduir el calçot com a producte culinari habitual, amb receptes a l’abast de qualsevol persona i incentivar així la compra d’un producte cada vegada més present en l’horta gavanenca.Los efectos secundarios que la vacuna contra la covid-19 puede provocar

El precio del gas y la luz se disparan en España, situándose en los más caros de toda Europa

Los niños podrían ser los más afectados por la nueva cepa del coronavirus


Les restriccions derivades de la pandèmia de Covid-19 estan afectant directament la sortida natural de la producció de calçot, ja que la restauració suposa entre el 80 i 90% de les vendes habituals d’un producte que conreen una vintena de famílies gavanenques per posar-lo a l’abast del gran públic.


L’alcaldessa Raquel Sánchez ha destacat que la campanya neix amb un doble objectiu: “Per una banda, donar suport a sectors d’activitat com la pagesia, que fa temps que pateix dificultats, provocades per fenòmens meteorològics derivades del canvi climàtic. Per l’altra, posar en valor la nostra restauració, greument afectada per les restriccions per contenir la propagació de la COVID”.


El president de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, Josep Pañella, ha agraït el suport de l’Ajuntament de Gavà per donar sortida a un producte que, segons ha indicat, “s’aproxima als cinc milions d’unitats i es caracteritza per la seva dolçor, gràcies al terreny sorrenc on el conreem”.


Per a Pañella, “menjar calçots és sinònim de festa, de trobades, però malauradament aquesta temporada ens obliga a gaudir-lo d’una manera diferent i necessitem aquesta ajuda per part de tots: del comerç, de la clientela i de la restauració”.


Cinc restauradors de la ciutat mostraran vídeo-receptes senzilles que qualsevol podrà cuinar a casa seva amb el calçot de Gavà com a protagonista. Les vídeo-receptes es penjaran al canal YouTube de l’Ajuntament de Gavà, els dilluns i divendres de setmanes alternes a partir del pròxim 8 de febrer.


#Gavà #calçot #calçotada #vídeo #receptes #senzilla #casa #productelocal #restauració #pagesia #horta #covid19

0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page