top of page

Gavà incrementarà la xarxa de carril bici i patinets en els pròxims anys

Actualizado: 7 dic 2023

NOTÍCIES GAVÀ | MOBILITAT SOSTENIBLE | CARRIL BICI

Publicitat


Gavà novament fa una aposta per la mobilitat sostenible al municipi.

L’Ajuntament de Gavà incrementarà els pròxims anys la xarxa de carril bici i patinets al municipi, augmentant en 15 quilòmetres la trama actual.Actualment Gavà compta amb prop de 30 km d’eixos ciclables: els carrers de vianants on es permet el pas de bicicletes, els carrers de plataforma única, els carrils bicis en vorera o en calçada segregats, i els ciclo-enllaços. S’inclou també el carril bici de la C-245 que ha de permetre una major connectivitat amb Castelldefels i els polígons industrials i facilitarà els viatges d’intermodalitat amb el transport públic.


D’aquí a 2024, Gavà ampliarà la xarxa ciclable en 4,5 km de carrils bici.


Aquests es crearan a l’avinguda Eramprunyà, carrers de Sant Lluís i Antoni Gaudí, i a l’avinguda Joan Carles I, des de la rotonda de l’av. Eramprunyà fins al carrer d’Apel·les Mestres.


I així ho manifesta per al nostre mitjà la Gemma Badia, alcaldessa de Gavà: “habilitarem un circuit ciclable que gairebé farà la volta a la ciutat. Estem intentant que tothom, des de diferents punts de Gavà tingui habilitat un carril bici ben a prop per poder moure’s, no només fins a la platja, sinó també fins als municipis veïns. I ja de cara a 2030, la planificació es arribar a incrementar la xarxa amb 11 quilòmetres més”.

L’ampliació de la xarxa ciclable anirà acompanyada de l’augment de places d’aparcaments segurs.

Ara, Gavà compta amb 211 places i la previsió és incrementar aquest nombre als indrets on siguin més necessàries, com ara prop d’equipaments, centres educatius i ambulatoris. S’hi poden afegir aparcaments temporals a la platja durant la temporada d’estiu, com la prova pilot que s’ha portat a terme aquest cap de setmana a Gavà Mar amb l’habilitació d’un espai amb vigilància per aparcar la bicicleta o el patinet.

A més, a començaments de 2023, Gavà estrenarà el servei de bicicleta elèctrica pública compartida promogut per l’AMB, amb 11 estacions i 121 bicicletes.

Regulació de l’ús del patinet

Amb l'objectiu d'evitar problemes de convivència amb els vianants, properament entrarà en vigor una normativa que regularà l'ús dels patinets elèctrics amb noves restriccions d'edats i els indrets per on no poden circular.

0 comentarios

Comentários


REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page