top of page

Gavà i Castelldefels participen a la cimera d’alcaldes de les 100 Ciutats Intel·ligents

NOTÍCIES GAVÀ | TECNOLOGIA | ECONOMIA


L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, i la de Castelldefels, Maria Miranda, van participar dimecres a la Cimera d’Alcaldes dels municipis que formen part de la xarxa “Intelligent Cities Challenge” (ICC), una iniciativa de la Comissió Europea per potenciar les tecnologies emergents i impulsar mesures ambicioses per millorar la qualitat de vida de la ciutadania i garantir el creixement, la sostenibilitat i la resiliència.Cerrarán bares y restaurantes en Cataluña hasta fin de mes

Madrid se queda confinado y sin puente al declararse el estado de alarma

Sant Boi possa en marxa nous ajuts a famílies i joves en forma de targeta moneder


Durant els pròxims dos anys, el consorci constituït per l’ocasió pels dos ajuntaments rebrà l’assessorament d’experts i les eines necessàries per desenvolupar el projecte anomenat Circular Data Driven Cities.


Es tracta d’una iniciativa liderada per l’Ajuntament de Gavà que compta amb un partenariat format per centres de recerca, societats públicoprivades i companyies privades: UPC, CETAQUA, Aigües de Barcelona i Tinkerers. També va rebre l’aval d’una desena d’entitats socials i empresarials, entre elles CIMNE, Alteraid, GFI, Telefónica, Tech Friendly, AEBALL, Consell Comarcal del Baix Llobregat, Innobaix, PEMB, i associacions de Gavà i Castelldefels.


Els seus objectius principals són:

  • Crear una estratègia basada en l’economia circular i la digitalització.

  • Dissenyar un entorn virtual individualitzat on el ciutadà/na i empresa local puguin informar-se de la repercussió directa de les seves accions en relació amb l’empremta de carboni.

  • Propiciar un ecosistema local format per agents de la quàdruplex hèlix (administració, centres de recerca, empreses i societat civil) que permeti cocrear de forma innovadora les accions i les futures implementacions possibles.


Prèviament, els equips tècnics dels ajuntaments de Gavà i Castelldefels van participar en el “1st ICC City Lab”, una formació intensiva on line impartida entre el 28 de setembre i el 2 d’octubre on les ciutats de la xarxa varen tenir l’oportunitat de conèixer-se i establir contactes. També es van facilitar els objectius, la metodologia i les eines de treball de l’ICC, així com informació sobre les iniciatives polítiques europees i les millors pràctiques inspiradores per les ciutats intel·ligents.


A partir d’aquest tret de sortida de l’ICC, Gavà i Castelldefels inicien els treballs per definir, dimensionar i implementar el Circular Data Driven Cities amb el qual pretén crear una estratègia d’economia circular a partir de les oportunitats que ofereix la tecnologia més avançada.

 

Outlet en ropa de mujer y señora de las marcas Burberry, Caramelo, Twinset, Brunella, Ana Mora, Sita Murt y Joseph Ribkoff.

#gavà #castelldefels #tecnologia #economia #europa

0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page