NOTÍCIES | NACIONAL | RASTREIG CORONAVIRUS
La nova App Radar Covid, l'aplicació oficial del Govern de la Nació destinada al seguiment de contactes aprofita el sistema creat per Google i Apple.

Radar Covid és una aplicació desenvolupada per la Secretaria d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, molt similar a les creades per altres països com són Suïssa, Itàlia o Alemanya.
Mitjançant l'aplicació instal·lada al teu telèfon intel·ligent es pot portar un registre exhaustiu de les persones amb les quals has mantingut contacte. I aquesta informació té la gran utilitat de determinar de si estàs en risc d'haver-te contagiat de la COVID-19, ja que detecta si has estat a prop d'una persona que ha estat positiu d'estar infectat.
I tot això es fa gràcies a l'API de rastreig de contactes creada per Google i Apple. Una API, una funcionalitat afegida automàticament als mòbils Android i iPhone. És precisament aquesta API la que inclou als mòbils Android un menú anomenat "Notificació d'exposicions davant la COVID-19"
D'aquesta manera Radar Covid mitjançant aquesta API calcula amb qui t'has creuat recentment durant els catorze dies anteriors a menys de 2 metres de distància, durant més de 15 minuts, i et diu el nivell de risc que tens d'estar infectat sense tu saber-ho.
Pràcticament el que fa és automatitzar la feina dels rastrejadors.

A més a més d'informar-te del risc de contagi de la COVID-19, també permet comunicar a la resta de manera anònima que has donat positiu en coronavirus. El diagnòstic s'envia de manera anònima mitjançant un codi numèric que facilitarà l'autoritat sanitària.
Però en la pràctica com funciona el deu sistema de rastreig?
Quan l'aplicació està instal·lada al teu mòbil genera una clau diària i aleatòria que generen identificadors que canvien transcorreguts entre 10 i 20 minuts que es transmeten als mòbils propers mitjançant el Bluetooth.
Un codi que s'emet diverses vegades per segon als altres mòbils que tinguin instal·lada l'aplicació.
D'aquesta manera si en un futur no superior a catorze dies una persona amb l'aplicació instal·lada al seu mòbil donés positiu en un test PCR o ingressés malalt a un centre sanitari, totes les persones que tenint instal·lada l'aplicació, hagin estat a prop d'aquesta persona rebran una notificació de risc de contagi, però no la identitat de la persona que ha estat la contagiadora.
Per preservar la confidencialitat les úniques dades que es comparteixen entre mòbils són els identificadors temporals, sense incloure ni números de telèfon ni noms, mails o altres dades personals.