top of page

Foment de la separació d'orgànica en dos barris més a Viladecans

NOTÍCIES VILADECANS | RECICLATGE | MATÈRIA ORGÀNICA

 

Publicidad

 

L’Ajuntament de Viladecans reparteix un cubell per animar al reciclatge i, per primera vegada, fomenta un programa de compostatge comunitari. El típic cubell marró airejat de petites dimensions arribarà a més de 2.000 llars per animar-les a separar la matèria orgànica de la resta de residus i llençar-la al contenidor marró.Deutsche Bank propone que los teletrabajadores paguen un impuesto del 5% de su salario

La vacuna Pfizer asegura ser eficaz en un 90% y podría estar disponible para finales de este año

Sant Boi possa en marxa nous ajuts a famílies i joves en forma de targeta moneder


Al novembre, al Grup Sant Jordi es va instal·lar una carpa per distribuir els cubells mentre que a Mas Ratés es van repartir. Ara, per reforçar la campanya, un educador ambiental visitarà els domicilis del Grup Sant Jordi que no els hagin pogut recollir.

La iniciativa municipal, però, creix en aquesta nova onada amb una altra acció: es promourà entre associacions veïnals, entitats i llars el compostatge comunitari. De la mà d’experts, aquell veïnat que vulgui pot fer un pas més i no només contribuir al reciclatge sinó fer-ho per si mateix per tal d’obtenir compost per abonar les seves plantes i jardins.


Les llars rebran per carta properament les indicacions per participar en aquesta pionera iniciativa local. Més d’un terç dels residus de les llars són orgànics, però aquesta és la fracció que menys es recull a Viladecans: quatre de cada cinc quilos acaben al contenidor de resta i, per tant, a l’abocador, amb un impacte ambiental que es podria evitar.


Viladecans ha d’incrementar la recollida selectiva més d’un 60 % els propers anys per complir amb els mínims exigits per la Unió Europea i no rebre sancions econòmiques.

#Viladecans #reciclatge #matèria #orgànica #compostatge #mediambient #impacteambiental #residus

0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page