top of page

Exposició i llibre de Michel Reynard a Sant Boi, jugador de rugbi i implicat a la Resistència

NOTÍCIES SANT BOI | ESPORT | CULTURA

 

Publicidad

 

El dijous 22 d'abril es presenta a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer el llibre "Michel Reynard, una vida de compromís. Del rugbi a la deportació", de la doctora en Història Rosa Toran.


El volum recull la biografia del jugador de rugbi d'origen francès, principal col·laborador de Baldiri Aleu en la introducció de l'esport de la pilota ovalada a Catalunya. En paral·lel, es presenta l'exposició del mateix nom amb dibuixos de la il·lustradora santboiana Raquel Gu.Ets un professional de la salut? Volem escoltar la teva veu! Participa en el projecte Respond

Reducció de les ràtios de P3 com un primer pas cap a la millora de la qualitat educativa a Sant Boi

Salut comença a instal·lar a l’Àmbit Metropolità Sud els mòduls de suport a l’atenció primària


El llibre i l'exposició fan un repàs per la vida de Michel Reynard, president d'honor de la Unió Esportiva Santboiana (UES), equip del qual va ser jugador i capità.


Durant la II República i la Guerra Civil, va mantenir un clar compromís amb la lluita antifeixista i es va veure forçat a partir a l’exili l'any 1939. Es va implicar en la Resistència contra l'ocupació nazi fins que va ser detingut i deportat a Buchenwald, on va morir l'any 1944.


L’acte, emmarcat en la commemoració del centenari de la UES i de la diada de Sant Jordi, comptarà amb l’assistència de l'autora i de representants del club i d’Amical de Mauthausen.


A causa de la situació sanitària, per assistir-hi presencialment cal fer la inscripció a sensibilitzaciocooperacio@santboi.cat. També es podrà seguir on line a través del canal youtube de l’Ajuntament.


L'exposició es pot veure a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer fins al 18 de maig. Després es podrà visitar a la seu de la Unió Esportiva Santboiana.


#SantBoi #MichelReynard #exposició #llibre #BibliotecaJordiRubióiBalaguer #esport #rugbi #UnióEsportivaSantboiana #Resistència #exili #deportació #biografia #cultura

0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page