top of page

Sis escoles de Sant Boi participen durant el mes de febrer a la VI Marató de l'Energia

NOTÍCIES SANT BOI | ESCOLES | CONSUM ENERGIA

 

Publicidad

 

Sis escoles de Sant Boi participen aquest mes de febrer en la VI Marató de l'Energia. La iniciativa té com a objectiu sensibilitzar alumnes, docents i personal dels centres educatius per canviar hàbits en l'ús i el consum de l'energia. L'estalvi econòmic generat es destinarà a accions per combatre la pobresa energètica i l'emergència climàtica.Los efectos secundarios que la vacuna contra la covid-19 puede provocar

El precio del gas y la luz se disparan en España, situándose en los más caros de toda Europa

Los niños podrían ser los más afectados por la nueva cepa del coronavirus


La Marató de l'Energia--Estalvi energètic per la lluita contra la pobresa energètica i el canvi climàtic és una iniciativa de sensibilització i bones pràctiques que es du a terme en equipaments públics de set municipis de Catalunya (Sant Boi, Gavà, l'Hospitalet, Sabadell, Parets, Palau-Solità i Plegamans i Malgrat) i de quatre departaments de la Generalitat.


En el cas de Sant Boi -present a la Marató des de la primera edició - hi participen aquest cop sis escoles: Rafael Casanova, Barrufet, Antoni Gaudí, Antoni Tàpies, Parellada i Amat Verdú. El projecte forma part de la guia d'activitats que l'Ajuntament ofereix cada curs als centres educatius.


La Marató de l'Energia canvia l’estructura d'edicions anteriors per adaptar-se a la situació causada per la COVID19. Es treballa un tema cada setmana i els temes previstos són: enllumenat i aparells elèctrics (primera setmana de febrer), climatització (segona setmana), aigua (tercera) i emissions i mobilitat (quarta).


Al començament de la setmana els centres educatius reben una càpsula informativa en format vídeo que també inclou un gag per aportar un toc d'humor i que planteja un petit repte al qual poden donar fàcilmente resposta recollint imatges i sensacions.


La Marató de l'Energia vol contribuir a la lluita contra l'emergència climàtica i la pobresa energètica i promoure una nova cultura de l'energia que faciliti la transició cap a un futur més net i sostenible.


Durant les cinc edicions anteriors, les escoles santboianes participants han generat conjuntament un estalvi de 18.000 euros. Aquestes escoles han aconseguit reduir globalment els seus consums d'electricitat, gas natural i aigua, tot estalviant més de 180.000 kWh d'energia, 275 m3 d'aigua i 41 tones de CO2 (el consum d'energia de 723 famílies en un mes).


El 100% dels diners estalviats a Sant Boi s'han destinat a fer actuacions de prevenció de la pobresa energètica i lluita contra l'emergència climàtica, com la reducció del consum i la despesa energètica a les llars.


#SantBoi #escoles #marató #consum #energia #estalvi #econòmic #energètic #mediambient #sostenible #electricitat #gasnatural #aigua #canviclimàtic

0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page