top of page

La letalitat del Covid-19 és 10 vegades superior a la grip estacional

Actualizado: 9 abr 2020

NOTÍCIES BAIX LLOBREGAT | SALUT | CORONAVIRUS COVID-19


Segons el viròleg i president de la Societat Espanyola de Virologia, Albert Bosch, el coronavirus Covid-19 és 10 vegades més mortal que la grip estacional. Actualment el percentatge de mortalitat en pacients que han contret la malaltia és del 2,2% a Espanya i de l'1,9% a Catalunya, totes dues dades superiors a les de la grip estacional que es situen entre el 0,1 i el 0,2 %.


No obstant això i atès que la incidència de la grip no ha representat notícia significativa en anys anteriors la grip sol provocar entre 6.000 i 6.500 defuncions cada any.


D'aquí la gran importància de contenir la pandèmia ja que actualment no disposem d’una vacuna contra aquesta, com és el cas de la grip. I l'arribada d'aquesta nova vacuna pot demorar-se encara 1 any i mig . És de vital importància extremar les mesures de protecció contra el virus per detenir la seva expansió que podria causar un índex de mortalitat entre la població molt greu.


El també director del Grup de Virus Entèrics de la Universitat de Barcelona (UB) ha estimat que aquesta epidèmia "durarà probablement entre dos i quatre mesos" i que és esperable que "encara vagi de pujada un temps i després la corba s'aplani i comenci a baixar lentament ".


Albert Bosch, pensa que el coronavirus SARS-CoV-2 "probablement fa temps que circula emmascarat entre nosaltres per la coincidència amb la temporada de grip", perquè, segons ha assegurat a Efe, "hi ha una proporció massa elevada de casos asimptomàtics com per ser un virus recent ".


Albert Bosch és catedràtic del departament de Microbiologia de la Facultat de Biologia de la UB i ha desenvolupat la seva recerca en institucions estrangeres, com l'Albert Einstein College of Medicine de Nova York o les universitats de Carolina de Nord i Arizona als Estats Units.


MESURES DE PREVENCIÓ >>>


#coronavirus #Catalunya #mesures #prevenció #problemes #confinament

0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page