top of page

Coronavirus: Els nens sortiran al carrer a partir del 27 d'abril

NOTÍCIES NACIONAL | CORONAVIRUS | CONFINAMENT


Pedro Sánchez anuncia l'allargament del confinament per la pandèmia del coronavirus Covid-19 fins al pròxim 9 de maig. Data a partir de la qual, si els indicadors responen adequadament, es podrien començar les accions per iniciar la desescalada progressiva.

També anuncia la implantació de marcadors per fer un seguiment del virus i les persones infectades amb l'objectiu de monitorar tot el territori espanyol i tancar el cercle a la Covid-19.

Així i tot si es detectés, malauradament, un rebrot de la malaltia, no es descarta fer passos enrere per prendre noves mesures.En referència als més petits, els nens i nenes fins als dotze anys, anuncia que a partir del 27 d'abril podran sortir al carrer. Les condicions en les quals es farà el passeig encara es desconeixen fins que acabi la ronda de contactes amb els presidents de les autonomies. Tot i que segons recomanen els professionals de pediatria, psicologia i psiquiatria el passeig es podria fer en grup de tres persones màxim, dos menors acompanyats d'un adult, durant un espai de temps que oscil·larà entre mitja i una hora.

Així mateix Sánchez adverteix que el país que trobarem no se semblarà en res a l'Espanya que vam conèixer abans de confinar-nos a casa. Cap espanyol que no passi dels noranta anys haurà conegut una situació similar a la que ens trobarem els mesos i anys vinents. Probablement una Espanya de postguerra enfonsada econòmicament per una batalla sense bombes.

"En aquests moments el que necessitarem serà arribar a un gran pacte de consens entre totes les forces polítiques, les autonomies, els empresaris i la societat civil". I adverteix que els ajuntaments tindran un paper protagonista en la implementació de les mesures que s'acabin adoptant per ser les institucions més properes a les problemàtiques de la ciutadania.

Ha continuat argumentant que "Ara més que mai només existeix un camí, i aquest és el de la unió en la forma i en el fons. Una paraula: Reconstrucció. I un compromís: Generositat i solidaritat amb el nostre país i els seus ciutadans"

Per acabar Sánchez ha demanat un gran acord per a Espanya i ha reclamat a Europa que estigui a l'altura de les circumstàncies.


#coronavirus #mesures #confinament #reconstrucció #crisi #econòmica


0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page