top of page

La Comunitat de Madrid inicia un mètode per curar malalts de coronavirus

Actualizado: 9 abr 2020

NOTÍCIES SANT BOI | SALUT | CORONAVIRUS


· Per què es va batejar com a "gripe española" la pandèmia de 1918

· Els santboians ens envien missatges de solidaritat per lluitar contra el coronavirus

· Reordenació dels Centres de Salut del Baix Llobregat per fer front al Coronavirus


El Centre de Transfusió de la Comunitat de Madrid ha començat a desenvolupar, juntament amb els hospitals madrilenys, un projecte per intentar curar malalts de coronavirus a partir del plasma sanguini de pacients que han superat la malaltia.


El procediment no és nou, ja que s'havia utilitzat anteriorment per lluitar contra altres infeccions com la grip espanyola de 1918, la SARS o el MERS. Un procés que malgrat no disposar de dades oficials a estat utilitzat a la Xina i sembla estar funcionant.


El cap de microbiologia molecular i immunologia de l'Escola de Salut Pública Bloomberg de la Universitat Johns Hopkins (EUA), ArturoCasadevall, ha assegurat que té una alta probabilitat de ser efectiu.


"però encara no sabem si funciona, tot i que, segons la història, té bones possibilitats ".

Paral·lelament la farmacèutica Grifols va anotar dimecres passat que està col·laborant amb diversos organismes estatals d'Estats Units, com l'Administració d'Aliments i Medicaments, per obtenir plasma d'individus que ja han superat la malaltia amb l'objectiu de produir immunoglobulines per lluitar contra el Covid-19.


#coronavirus #malaltia #cura

0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page