top of page

Alimentació saludable en el temps del coronavirus i sempre

Actualizado: 9 abr 2020

NOTÍCIES BAIX LLOBREGAT | CORONAVIRUS | ALIMENTACIÓ


· Per què es va batejar com a "gripe española" la pandèmia de 1918

· Els santboians ens envien missatges de solidaritat per lluitar contra el coronavirus

· Reordenació dels Centres de Salut del Baix Llobregat per fer front al Coronavirus


Una alimentació sana, menjar bé i moure's de manera regular és més important que mai en aquesta situació de pandèmia pel coronavirus que estem obligats a viure. Gaudir d'un bon estat nutricional i físic no només ens permetrà mantenir un pes adequat sinó que a més ens permetrà afrontar amb millors condicions possibles malalties i controlar les que tenim actualment.Però... Quina és l'alimentació que hem de seguir? Què ha d'incloure una dieta sana i equilibrada?

Per assegurar que la dieta inclogui tots els grups d'aliments en la quantitat i la freqüència adequades, hem d'assegurar:


  1. Menjar 5 peces de fruita i verdura al dia, ja que són la font principal de vitamines, minerals, fibra i antioxidants. Cal consumir 2-3 racions de fruita al dia i uns 300 gr. de verdura/hortalissa al dia.

  2. Assegurar diàriament la presència d'aliments rics en proteïnes d'alt valor biològic com els ous, el peix, el marisc i la carn (preferiblement la blanca), i menjar 2-3 cops a la setmana llegums com a font de proteïna vegetal.

  3. No poden faltar aliments rics en carbohidrats com els cereals, els grans, els tubercles i els llegums, principalment en les seves versions integrals, per assegurar l'energia que el cos necessita.

  4. Incorporar lactis un mínim de dues vegades al dia. En cas d'intoleràncies cal triar les opcions adequades o consumir lactis fermentats que solen ser millor tolerats. Recordeu que les begudes vegetals no poden ser considerades com a substitutes.

  5. Mantenir una hidratació correcta.

  6. Fer servir oli d'oliva per a cuinar i amanir, preferentment verge extra. La fruita seca també és una bona font de greix.

  7. Limitar el consum d'alcohol i d'aliments rics en sucres, greixos saturats o sal.

I no oblideu que alimentar-se és una activitat voluntària i educable!


ENTREVISTEM a la Dra. Rita Sahún >>

 

Dra. Rita Sahún

Mare, metgessa, santboiana - http://draritasahun.blogspot.com/
0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page