Més de 700 esportistes de Sant Boi guardonats per l'Ajuntament

L'Ajuntament va oferir al juliol una recepció al teixit esportiu de la ciutat per tal de reconèixer i felicitar els més de 700 esportistes i 21 entitats que durant la temporada 2017-2018 han aconseguit mèrits esportius individuals i col·lectius.

110 esportistes a títol individual i 594 esportistes de 39 equips (pertanyents a 21 entitats de Sant Boi i altres de fora de la ciutat) van rebre un guardó commemoratiu de mans de l'alcaldessa, Lluïsa Moret, i la regidora d'Esports, M. Antonia Barragán. També es van lliurar els premis especials en reconeixement a la tasca de diverses persones i entitats que realitzen accions d'especial interès esportiu i social a la ciutat i per les bones pràctiques a l'esport.

Noms femenins han brillat amb llum pròpia en aquesta temporada, com l'atleta Cristina Lara, medalla d'or del Campionat d'Europa en la prova de relleus 4x100 amb la selecció espanyola i campiona d'Espanya de 100 m llisos.

Pel que fa als homes, el ciclista Sergio Garrote va tornar amb la medalla de plata del Campionat del Món a la modalitat de handbiker. Javier Delgado ha aconseguit la medalla de bronze als Jocs del Mediterrani a la categoria sot-23 en 400 metres tanques.


Sant Boi participa en un projecte de cooperació amb municipis de Marroc

Al juliol una delegació d'alcaldes i regidors dels municipis de Ben Guerir, Sidi Raghal, Attaouya, Rass Alain i dels districtes de Menara i Gueliz de Marràqueix van visitat l'Ajuntament en el marc d'un projecte pilot de col·laboració relacionat amb la participació ciutadana i la igualtat de gènere.

La iniciativa de la Diputació consisteix a crear una plataforma d'intercanvi d'experiències i bones pràctiques innovadores en participació ciutadana, igualtat d'oportunitats i equitat de gènere. Fins al mes de març de l'any vinent, Sant Boi treballarà amb algunes d'aquestes ciutats en projectes pilot.

Els representants marroquins van coneixer diversos serveis i dependències municipals: el servei T'escoltem, que recull comentaris, queixes i suggeriments, pel qual han mostrat especial interès, l'Oficina Municipal d'Atenció a les Persones i el Centre de Recursos i Documentació de les Dones.
La I Lanzadera de Empleo de Gavà registra las primeras inserciones laborales

Desde el inicio del programa, los participantes han desarrollado dinámicas de inteligencia emocional y autoconocimiento para focalizar sus objetivos laborales. Han realizado talleres prácticos para aprender a actualizar su currículum y han hecho simulaciones reales de entrevistas de trabajo.

Fruto de su proactividad, cambio de actitud y trabajo coordinado, hay 4 integrantes que ya han encontrado trabajo por cuenta ajena en transporte, logística y mantenimiento. Con ello, el equipo queda configurado en la actualidad por 16 integrantes.

Joan Cruz, de Fundación Telefónica Cataluña, ha destacado que las lanzaderas son una respuesta eficaz al problema del desempleo.

La alcaldesa, Raquel Sánchez, ha mostrado su satisfacción por el resultado de este proyecto innovador en la ciudad. Ha destacado que “es sorprendente como un grupo de personas con perfiles diferentes se han cohesionado de forma tan positiva, estableciendo dinámicas de trabajo y métodos colaborativos para conseguir un mismo objetivo”.

La I Lanzadera de Empleo de Gavà finalizará a mediados del mes de octubre.
“Enzo Couches” Nou punt de trobada al Districte 3 de Viladecans

Els "Enzo Couches", estan pensats com a estructures modulars que poden canviar de posició segons la necessitat de la plaça amb relativa facilitat. El seu disseny geomètric proporciona continuïtat entre les peces i permet crear estructures més complexes. Aquests “Enzo Couches” responen a una de les propostes més votades pels veïns i veïnes del Districte 3 al pressupost participatiu de 2017.

Amb aquesta nova incorporació es pretén dotar de nova vida l'espai, tot convertint el bell mig d'equipaments públics d'ús intensiu en punt de trobada de ciutadans i ciutadanes de totes les edats.

El projecte d'utilització dels bancs per dotar de dinamisme l'espai, s’inspira en importants places europees que, tot utilitzant aquests bancs, s’han convertit en punts de reunió de la ciutadania. En són exemples The Main Square, a Rotterdam, i la plaça del Museu de Quartier, a Viena.
Pla Treball als barris: 27 noves cares, 27 noves experiències

El Pla Treball als barris comença la seva marxa amb 27 noves incorporacions que, durant 6 mesos, donaran suport a jornada completa a les tasques de diversos departaments de l'Ajuntament de Viladecans.

Entre les noves incorporacions hi ha perfils tan diversos com peons, educadors i educadores socials, pintors i pintores, auxiliars administratius i administratives; i monitors i monitores per a la dinamització d'activitats, entre d'altres, tots en situació d’atur.

L'Alcalde Carles Ruiz ha destacat que els plans d'ocupació treballen per tornar l'autoestima i millorar l'ocupabilitat dels i les participants, però també per "aportar els recursos que la ciutat necessita". En concret, el programa centra el seu àmbit d'actuació en els barris de Ponent i Montserratina amb l'objectiu de millorar-los.

Aquesta nova contractació deixa palesa l'efectivitat en la inserció d'altres programes que es desenvolupen al centre, ja que de les 27 persones seleccionades, 6 han participat amb anterioritat en altres programes. En aquests programes han adquirit habilitats i coneixement que han millorat els seus perfils.
Els AmVaixadorxs de Viladecans arrenquen el vol arreu del món

La missió dels AmVaixadors i AmVaixadores de Viladecans serà portar Viladecans arreu del Món . Amb la intenció d'impulsar la projecció internacional del municipi i posicionar-se com a ciutat atractiva per emprendre a nivell empresarial, educatiu i personal, 21 persones rellevants vinculades amb la ciutat s'han involucrat de manera voluntària i vocacional en aquesta iniciativa.

Els càrrecs d'AmVaixador i AmVaixadora de Viladecans són oberts i, per tant, s'avaluaràn periòdicament les tasques que desenvolupen i s'hi poden presentar més persones que tinguin projecció i contactes internacionals.

Aquesta presentació dels AmVaixadors i AmVaixadores s'ha fet l'Agropolis, enmig del Parc Agrari. La previsió és fer dues trobades anuals en llocs insòlits de Viladecans per tal d'estimular el diàleg entre l'Alcalde de la ciutat, l'Ajuntament i els ambaixadors i ambaixadores.

Els 21 AmVaixadors i AmVaixadores del programa han nascut, viscut, treballat o tenen un vincle personal amb la ciutat i, gràcies als seus contactes, tenen capacitat d'influència internacional. A més, no tenen cap vocació política ni voluntat de representativitat.
La industria automovilística sigue falsificando sus emisiones

Tres años después de aquel septiembre de 2015 donde se desveló que Volkswagen habia estado falsificando los niveles de emision de sus vehículos diésel durante sis años, poco parece haber cambiado.

Ahora es el turno de Nissan. Hace unos días se vio obligado a reconocer que un número indeterminado de sus modelos incurrían en los mismos ardides ya conocidos dentro de la industria. En los controles teóricos las emisiones quedaban por debajo del umbral establecido, pero en la práctica, en las calles, los superaban ampliamente.

Según Nissan el fraude sólo se produjo en fábricas niponas y en el mercado nacional (es decir, no afectó a los coches exportados) en más de 1.100 vehículo, el mas afectado el modelo GT-R. Nissan ha delegado la responsabilidad de las falsificaciones a un grupo reducido de empleados repartidos a lo largo de cinco puntos de fabricación.

O bien los resultados se trucaban artificialmente modificando las condiciones ambientales en las que se realizaban las pruebas o bien se modificaban directamente sobre el papel. Es el mismo procedimiento empleado por Volkswagen durante años.

Este ejemplo nos muestra hasta qué punto el fraude se ha extendido dentro de la industria automovilística, y cómo ha continuado ahí pese a la puesta en público de Volkswagen.

Más allás de las graves consecuencias que el fraude tiene sobre nuestra salud, el escándalo está dilapidando la imagen pública i el futuro de la industria del coche.
La Guardia Civil recupera 342 coches de los 70.000 robados en España

La Unidad Central Operativa de la Guardia Civil ha recuperado, tras dos años y medio de investigación, 342 vehículos de los cerca de 70.000 robados en España y que estaban matriculados de forma ilegal en 17 países.

La operacion “Ganímides” ha contado con policía alemana, austriaca, polaca y marroquí y que ha terminado con la detención de 24 personas especializadas en el robo de coches.

La operación se inició en 2016 después de que se elaborara un análisis de los 70.000 vehículos robados en España; se constató entonces que la mayoría habían sido matriculados en varios países de la Unión Europea y Marruecos.

Dos años y medio después, la Guardia Civil, junto con las policías alemanas de Baden-Württemberg y Frankfurt, la Policía de Polonia, la BKA de Austria y la Gendarmería Real de Marruecos y la coordinación de EUROPOL, han logrado recuperar 342 de esos coches robados.

Una de las pistas que ayudó en gran medida es que varios de los investigados ya habían sido detenidos en España por hechos similares en 2012, los cuales han sido ahora detenidos en Alemania, donde se dedicaban a sustraer vehículos y documentaciones originales de otros vehículos.

El centro logístico de falsificación estaba ubicado en Polonia, donde falsificaban la documentación y los contratos de compraventa que debían acompañar a los vehículos. Por último, los ponian a la venta en paginas web de ocasión en Polonia y Alemania, "siempre a un precio ligeramente por debajo del de mercado para hacerlo más atractivo para la compra".


Més noticies